- hirdetés -

Ahogy minden év végén, úgy ezúttal is visszatekintett az Orosházi FKSE-Linamar csapata az őszi szezon mérkőzéseire. Ezekből osztunk most meg néhány érdekesebb statisztikát.

Egy találkozón a legtöbb gólt a Csurgó, míg a legkevesebbet a ferencvárosiak ellen sikerült elérniük az OFKSE kézilabdázóinak (26 illetve 18). A kapott gólokat nézve a legtöbbet a világklasszis játékosokból álló Szeged helyezte el a csapat hálójába, a ceglédiek ellenben csak 22 gól lőttek az orosházi kapusoknak.

Tóth Károly a játékpercek és a gólok szempontjából is kiemelkedett (Fotó: ofkse.hu/Zsedényi Péter)

A legeredményesebb játékosnak ősszel Tóth Károly bizonyult, aki eddig 31 találatnál jár, ez 4,43-as mérkőzésenkénti átlagot jelent. Aleksej Peskov is szép teljesítményt nyújtott 25 találatával, míg a harmadik leggólerősebb játékos Lele Ákos lett, ő eddig 21 gólt szerzett.

Egy mérkőzésen a legtöbb gólt is ők szerezték. Peskov a Veszprém kapuját vette be hétszer, míg Lele és Tóth a Csurgó kapusát mattolták ugyanennyiszer. Tóth Károly a játékpercek tekintetében is az élen jár a csapatban, a legtöbb időt, szám szerint 352 percet ő töltötte a pályán a török kapust, Yunus Özmusult megelőzve, aki 7 tétmeccsen, 342 percen keresztül védett.

Lele Ákos a büntetők terén volt a legeredményesebb (Archív fotó: Rosta Tibor)

A legtöbb büntetőt Lele Ákos értékesítette 67 százalékos hatékonysággal, 9 kísérletből hatszor volt eredményes. A legtöbb kiállítást Aleksej Ushal gyűjtötte be, aki 7 találkozón 11 alkalommal kapott két percet, 1 alkalommal pedig kizárásban részesült.

Az őszi szezon bajnoki meccsein pályára lépő játékosok, azaz összesen 18 kézilabdázó átlagéletkora 26, 2 év, ami a tavalyi 26,6-hoz képest nem sokat változott, két évvel ezelőtt pedig tizedre pontosan ugyanennyi volt. A legidősebb pályára lépő játékos a 37 éves Aleksej Peskov, a legfiatalabb pedig a 20 esztendős Csányi Roland volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.