- hirdetés -

December 10-e óta hivatalosan a város első tudós orvosának, Dr. László Elek nevét viseli a kórház.

Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza – hirdeti a tábla a kórház főbejáratánál. Ha beírjuk a Facebookon a keresőben szintén ezen a néven találjuk meg az intézményt, ami december 10-e óta viseli orosháza első orvos tudósának nevét – számolt be az intézmény Facebook-oldala.

Dr. László Elek 1869-ben lett a község orvosa és munkásságának évtizedei alatt rengeteget tett a településen és a környéken élők egészségéért, motorja volt annak, hogy Orosházán fejlődjön az egészségügy.

– Ideje korán felismerte, milyen nagy jelentősége van egy település életében a gyógyító intézménynek. Ezért választottuk őt a kórház névadójának. Az intézmény vezetőjeként bizonyosan állíthatom, mindent megteszünk azért, hogy méltók legyünk dr. László Elek munkásságához és szellemiségéhez – fogalmazott dr. Duray Gergő, igazgató.

Fotó: Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza

A város nagyhírű gyógyítójáról immár nem csak a kórház aulájában található mellszobor, hanem a kórház a nevében is méltó módon emlékezik. Ezen túl a napokban dőlt el, hogy dr. László Elek munkássága bekerült Orosháza települési értéktárába is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.