- hirdetés -

A fehér karácsonyra azonban még van némi esély.

Ahogyan közeledik a karácsony, úgy lesz egyre pontosabb az ünnepi időjárásra vonatkozó előrejelzés. Mindinkább az látszik, hogy december 24-ig melegedő, szinte már tavaszias idő várható, karácsony első napján viszont érkezik egy hidegfront.

Kedden és szerdán enyhe, óceáni légtömegek áramlanak fölénk a feltámadó dél-nyugati széllel, aminek következtében akár 10, helyenként pedig 15 fokot is mérhetünk. Orosháza térségében a szerda lesz a legenyhébb. Ekkorra a nap is kisüthet, ami a hosszú ideje tartó borult idő után valóban a tavasz érzetét kelti majd.

Az enyhe idő csütörtökön is kitart, de délutánra ideér a hidegfront csapadéka. Szenteste várhatóan eső esik, éjszaka azonban a felső légrétegekbe megérkezik a sarkvidéki eredetű hideg levegő.

Ennek köszönhetően talán nem kell teljesen lemondunk a hóról, bár azzal kapcsolatban, hogy hol és mennyi csapadék várható, valamint milyen formában, egyelőre sok a bizonytalanság. Amennyiben a hidegfront nyomán kialakul egy mediterrán ciklon, akkor karácsony első napján a déli tájakon jelentős mennyiségű csapadék hullhat, a hideg levegő pedig elősegítheti, hogy ez havas eső vagy hó legyen. A fehér karácsonyban reménykedők bízhatnak benne, hogy ebből Orosháza környékére is jut.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.