- hirdetés -

A 25 millió forint értékű Mindray készülék komoly előrelépést jelent a betegségek felismerésében és diagnosztizálásában.

Újabb nagy értékű beszerzés történt a közelmúltban az Orosházi Kórházban: Európai Uniós pályázaton keresztül érkezett egy új, color doppler ultrahang készülék. A berendezéssel minden olyan vizsgálatot el tudnak végezni, amire egy városi kórházban szükség van. A készüléket a kiváló képfelbontása alkalmassá teszi a részletes érvizsgálatokra, a különböző daganatok elkülönítésére, a magas frekvenciás ultrahang fejeknek köszönhetően pedig ízületi vizsgálatra is alkalmas. Emellett használható a csecsemők csípőjének, valamint a koponyán belüli részek vizsgálatára is. A modern eszköz rendszerbe állításával jelentősen csökkent a vizsgálati idő, így egy nap több beteget is meg tudnak vizsgálni orvosaink.
A “Diagnosztikai ultrahang készülékek beszerzése az Orosházi Kórházban” elnevezésű, vissza nem térítendő pályázat a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával valósult meg – olvasható az Orosházi Kórház sajtóközleményében.

A képen: dr. Mihalik Mária adjunktus vizsgál egy beteget az új készülékkel.
Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.