- hirdetés -

Eltelt egy újabb hét, advent második vasárnapján fellobbant még egy láng az adventi koszorún. Ezúttal az orosházi férfi kézilabdázók csapatkapitánya, Németh László gyújtotta meg a gyertyát.

Idén úgy alakult, hogy Mikulás napja advent második vasárnapjára esett. Még mindig nehéz megszokni, hogy az adventi vasárnapok nem a közös forralt borozásról, a kürtőskalácsról, az önfeledt jégkorcsolyázásról és az óriás adventi koszorú köré gyűlő ünnepi hangulatú tömegről szól.

Ezúttal is szűk körben történt a gyertyagyújtás, az OFKSE csapatkapitánya, Németh László mellett, Szalkay Róbert református lelkész osztotta meg gondolatait.

Fotó: Horváth Bence

– Az idei ünnep kicsit más, mint a többi. A rohanó világ kissé lelassult, aminek a pozitív oldalát próbáljuk megfogni. Sokkal többet tudunk a szeretteinkkel foglalkozni. Mi örülünk annak, hogy az emberi kapcsolatok ebben az időszakban előtérbe kerülnek – fogalmazott Németh László felesége, illetve kislánya társaságában.

Szalkay Róbert arról beszélt, hogy az advent mindig öröm, hiszen ilyenkor a karácsonyra készülünk, de most ebbe egy kis “üröm is vegyül”.

Fotó: Horváth Bence

– Isten életünk sötét szakaszaiban mutatja meg magát a leginkább, ilyenkor van rá a legnagyobb szükségünk. Ő adjon az adventi időszakban vigaszt a gyászolóknak, gyógyulást a betegeknek és karácsonykor felhőtlen ünneplést, örvendezést mindnyájunknak – tette hozzá.

Fotó: Horváth Bence

A beszédek után a néhány kilátogató orosházi előtt meggyújtotta Németh László az Árpád-kertben az adventi koszorú második gyertyáját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.