- hirdetés -

Az Orosházi Kórház így búcsúzik dr. Rusznák Jolántól.

Elment egy nagyszerű ember, édesanya, nagymama, barát és kolléga. Dr. Rusznák Jolán főorvos évtizedeken keresztül gyógyított az Orosházi Kórházban, halála rendkívüli veszteség a kórházi kollektívának és az itt élőknek egyaránt.

A kórházi kollektíva nevében egykori kollégája, barátja, dr. Grósz Miklós sebész főorvos emlékezik.

“Nehéz könnyek nélkül búcsúzni Zsolitól. Mi csak így hívtuk azóta, hogy fiatal, kezdő orvosként a sebészetre került az 1970-es évek végén. Először kicsit bizonytalanul és féltve néztük Őt, hogyan boldogul egy lány a sebészeten, ahol sokszor nehéz fizikai munka is van. De gyorsan bebizonyította, hogy igenis helye van ebben a csapatban. Nem válogatott, minden munkát megcsinált, operált, asszisztált, ügyelt. És mindemellett, még gondoskodott is rólunk, férfiakról: kávét- és teát főzött, szendvicset készített és mindezeket őszinte mosollyal kínálta. Igazi megbecsült tagja lett az osztálynak, mindig lehetett rá számítani. Később családot alapított, jöttek a gyerekek, így két fronton kellett helytállnia. Ez idővel annyira lekötötte, hogy váltania kellett, így kevésbé megterhelő, ügyeletmentes szakmát választott: először körzetben, majd a seregben gyógyított, végül felülvizsgáló főorvos lett. Folyamatosan képezte magát, de a sok tennivalója mellett sem feledkezett meg a sebészetről, rólunk. Amiben kértük, segített, még ügyeletet is vállalt, ha úgy alakult. Aztán néhány éve újabb hatalmas boldogság jött az életében, megszülettek az unokák. Közben a szakrendelőben dolgozott, ám az üzemorvosi munka mellett a sebészeten is besegített, amennyire ideje engedte. Nagyon jó kolléga, segítőkész barát volt. Hiányozni fog nekünk és betegeinek. Zsoli. Nyugodj békében!”

Dr. Rusznák Jolán 1949-ben Makón született. 1956-1968 között általános- és középiskolás éveit Tótkomlóson töltötte. 1974-ben a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán szerezte diplomáját, majd 1978-ban sebészeti szakorvosi képesítést nyert, ekkor vállalt munkát az Orosházi Kórházban a sebészeten.1998-ban üzemorvostanból szakvizsgázott, majd az 1990-es évek végén határvédelmet ellátó katonaorvosként teljesített szolgálatot alezredesi rangban. 2000-től 2006-ig az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Békés Megyei Igazgatóságán felülvizsgáló főorvosi pozíciót töltött be, ezt követően újra az Orosházi Kórházban dolgozott üzemorvosként és sebészként.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.