- hirdetés -

Vannak Orosházán is olyan emberek, akikkel megszokhattuk, hogy napról napra találkozunk. Néha előfordul, hogy eltűnnek egy időre és ezt észre is vesszük. Ekkor jön a kérdés: mi van vele?

Németh Bélát, városunk egykori polgármesterét, alpolgármesterét, aki jó ideje önkormányzati képviselőjeként szolgálja a kerületét, szintén rég láttuk. Telefonon érdeklődtük nála.

– Május huszonnyolcadikán szélütés ért, elegánsabb szóhasználattal sztrókot kaptam. A bal oldalam lebénult. Az orosházi kórházban kezeltek egy hónapig, majd elvittek Budapestre, az Országos Rehabilitációs Intézetbe, ahol további három hónapot töltöttem. Ott állítottak talpra. Nem tudtam járni, de az ottani gyógytornászok szakértő és türelmes munkájának köszönhetően ez mostanra sokat javult. Itthon járókerettel, kinn ennek a gurulós változatával már tudok közlekedni – meséli a képviselő.

A javulásban a gyógytornászok, orvosok munkája mellett nagy szerepe volt az ismerősök, barátok érdeklődő telefonjainak, az együttérzés, a szolidaritás megnyilvánulásainak is. A legutóbbi testületi ülésre járókerettel már el tudott jönni, ami – mint mondta – jót tett a lelkének.

Otthon járókerettel közlekedik, de talán már nem sokáig kell a segédeszköz (Fotó: Némethné Plenter Klára)

– A legrosszabb, hogy unatkozom. Olvasok sokat, és meccseket nézek a TV-ben. Május előtt rendszeresen ott voltam az orosházi kézilabda csapatok meccsein, focimeccseken, de most a járvány miatt ezt se tehetem meg és ez is hiányzik – teszi hozzá.

A jó hír, hogy az egészségi állapota, ha lassan is, de javul.

– Most elsősorban sok türelemre van szükség. Részemről is és a család részéről is, amit meg is kapok. Remélem egyszer minden visszatérhet a régi kerékvágásba – zárja a beszélgetést.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.