- hirdetés -

A pandémia átírta az egyesület tervezett programjait.

Az Orosházi RETRO Labdarúgó Egyesület 2018. április 16-án alakult meg. Célja a múlt hagyományainak ápolása, emléktornák szervezése, lebonyolítása. Két évvel ezelőtt családi nappal egybekötött öregfiúk labdarúgó tornával indult az egyesület élete, azóta megrendezték a Mátrai Sándor Öregfiúk Téli Kupa elnevezésű emléktornát, a Szénási József Emléktornát, valamint már kétszer a Cziráki József Emléktornát.

Ez évben második alkalommal, nyolc csapattal elindult az öregfiúk számára kiírt kispályás labdarúgó RETRO bajnokság.

– Az Orosházi RETRO Labdarúgó Egyesület azzal a céllal indította a RETRO bajnokságot, hogy az idősebb korosztálynak játéklehetőséget biztosítson. Szerettük volna, ha nemcsak orosházi baráti társaságok szerepelnek a bajnokságban, hanem Orosháza vonzáskörzetébe tartozó települések csapatai is. Ezért örömmel vettük a nagyszénásiak és a mezőkovácsháziak jelentkezését. Ezt a sort szeretnénk a jövőben tovább bővíteni. A bajnokságot hosszú távra tervezzük. Azonos szintű csapatok szerepelnek a kiírásban. Az őszi utolsó fordulókat a vírus miatt sajnos zárt kapuk mögött rendeztük meg. Bízunk benne, hogy tavasszal már újra közönség előtt játszhatnak a csapatok – nyilatkozott a bajnokságról Benkő László, a RETRO Labdarúgó Egyesület elnöke.

Benkő László bízik benne, jövőre több programot valósíthatnak meg
(Archív fotó: Horváth Bence)

A sportvezető elmondta még, hogy programot egyelőre nem mernek szervezni, így a harmadik alkalommal kiírt Mátrai Sándor Emléktornát és Téli Kupát a vírushelyzet miatt le kellett mondaniuk. Számos ötletük és elképzelésük van a jövőre nézve, amelyeket reményeik szerint tavasszal és a nyár folyamán megvalósíthatnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.