- hirdetés -

Orvosi szaktudást nem igénylő feladatokat látnak el a katonák.

A honvédelmi miniszter, Benkő Tibor nyilatkozta, hogy november 16-tól 93 kórházban lesznek jelen katonák is. Az Orosházi Kórházban a Magyar Honvédség szentesi 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái teljesítenek szolgálatot a zavartalan működés és az egészségügyi dolgozók segítése érdekében.

A kormány döntése alapján 11 katona érkezett a kórházba, ahol a testhőmérséklet-méréssel egybekötött beléptetési feladatokban, betegirányításban, útbaigazításban, betegkísérésben, adminisztrációban, egészségügyi intézmények közötti anyagszállításban, logisztikai feladatokban és fertőtlenítésben segítik az intézmény dolgozóinak a munkáját.

A közleményből kiderült, hogy a kórházba érkezők találkozhatnak velük a szűrőponton, a kórház főbb közlekedési helyein, ahol segítik az épületbe érkezők eligazodását. A rendészek munkáját támogatva figyelnek arra, hogy a lezárt részekre illetéktelenek ne mehessenek, emellett a kórházi osztályok közötti anyag- vagy gyógyszerszállításban, helyiségek fertőtlenítésében és egyéb, fizikai erőt igénylő munkában is részt vesznek.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, az Orosházán szolgálatot teljesítő katonáknak az önkormányzat térítésmentesen biztosít szállást a Gyopárosi úton található munkásszállóban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.