- hirdetés -

Nincs nagy mozgásterük a nagyobb áruházaknak sem a hét elején kihirdetett járványügyi rendelkezések miatt, hiszen az új szabályok szerint 19 órakor ugyanúgy be kell zárniuk, mint a többi boltnak vagy üzletnek.

A legújabb járványügyi intézkedések szerint az üzleteknek 19 órakor be kell zárniuk, 20 órától pedig általános kijárási tilalmat vezettek be. Utóbbi alól felmentést csak a munkába igyekvők vagy munkából hazatérők kapnak, illetve rendkívüli esetekben adható ilyen igazolás. A nyitási és zárási szabályokhoz a nagyáruházak is alkalmazkodtak.

Az üzletláncok közül a Lidl az elsők között közölte, hogy a vonatkozó kormányrendelet alapján a boltjaik november 11-től kezdve hétfőtől szombatig 19 óráig tartanak nyitva, míg vasárnap változatlan nyitvatartással várják vásárlóikat. Az orosházi áruház legújabb frissítése szerint hétfő és szombat között 7 és 19, míg vasárnap 7 és 18 óra között tartanak nyitva.

A Spar honlapján szintén tájékoztatja vásárlóit a kialakult helyzetről.
– A kormányrendelet értelmében áruházaink legkésőbb 19 órakor bezárnak. Azon boltjaink esetében, melyek 19 előtt zártak a korábbiakban, nincs változás. Tájékoztatunk, hogy a rendelet értelmében 19 óra után vásárló már nem tartózkodhat az áruházban, addig a vásárlást be kell fejezni – olvasható. Az orosházi áruház legújabb frissítése szerint hétköznap 6:30 és 19 óra között, szombaton 7 és 17 óra között, míg vasárnap 7 és 14 óra között tart nyitva.

A Tesco honlapján az orosházi áruház minden napra 6 és 19 óra közötti nyitvatartást jelez. A Reál honlapján is felhívták a figyelmet a szabályok betartására. Az orosházi áruházak nyitvatartási ideje hétköznap 6 és 19 óra között, míg szombaton 6 és 17 óra között korlátozódott. A JYSK esetében hétköznap és szombaton 9 és 19 óra között, míg vasárnap 9 és 13 óra között tartanak nyitva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.