- hirdetés -

Kedd éjféltől életbe léptek a sportrendezvényekre vonatkozó szigorító szabályok.

Elfogadta az országgyűlés a rendkívüli jogrend bevezetéséről szóló törvényjavaslatot, így kedd éjféltől életbe léptek azok az intézkedések, amelyekkel lassítani lehet a koronavírus-járvány terjedését.

Harminc napig általános rendezvénytilalom lépett életbe, valamint az amatőr sportra sincs lehetőség. A törvény értelmében az MLSZ az NBI és NB II valamint a női NB I kivételével (A fent említett bajnokságok zárt kapuk mögött folytatódnak.) mindennemű labdarúgó tevékenységet felfüggesztett. Ez történt kedden.

Szerdára már változott a helyzet. Az MLSZ elnöksége – a csapatok kérését is figyelembe véve – a bajnokságok folytatásáról döntött, egyidejűleg a halasztások engedélyezésével megadta a választás lehetőségét. Az alacsonyabb osztályokban maguk dönthetik el a csapatok, hogy játszanak, vagy későbbre halasztják mérkőzésüket. Az egyesületek részletes intézkedési tervet kaptak a szövetségtől az egészségvédelmi feladatokról.

Megkérdeztük az OMTK-ULE 1913 elnökétől, Tóth-Kása Sándortól, hogy az ULE és a Rákóczi, illetve az ellenfelei vállalják-e a hétvégi pályára lépést?

– A Szabadkígyós és a Köröstarcsa is azt jelezte szóban, hogy pályára kíván lépni a hétvégén. Azonban a mérkőzések előtt két nappal még bárki kérheti a mérkőzése elhalasztását, minden következmény nélkül. Ezért még semmi sem biztos! Mi az ULE és a Rákóczi részéről úgy gondoljuk, hogy nézők nélkül és az előírt biztonsági előírások maximális betartásával a kormányrendeletben engedélyezetten le szeretnénk játszani a mérkőzéseket! Nincs semmi ok a halasztásra, mivel nincs pozitív teszteredményű vagy beteg sportolónk.

Tóth-Kása Sándor elnök elmondta, szeretnének pályára lépni a hétvégén (archív fotó)

Amennyiben a helyzet nem változik, az OMTK-ULE november 14-én, szombaton 13.30 órakor fogadja a Szabadkígyóst, a Rákóczi ebben az időben Köröstarcsán lép pályára. Mindkét mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.