- hirdetés -

A jogosítványszerzési kedv nem hagyott alább a második hullám megjelenésével sem, sőt azok, akik a tavaszi korlátozások idején nem tudták letenni a vizsgát, most igyekeznek valóra váltani vágyukat. De hogyan ülhet két, egymás melletti ülésen biztonsággal az oktató és a tanuló a járványhelyzetben? Erre a kérdésre a Szemi Autós- és Motorosiskola vezetője válaszolt.

– Míg március közepétől egészen májusig senki sem jelentkezett a képzéseinkre, most ennek épp az ellenkezőjét tapasztaljuk. Megnövekedett a jelentkezők száma, így a kötelező óvintézkedések, vagyis a szájmaszk használata, valamint a sebváltó és a kormánykerék folyékony fertőtlenítőszerrel történő kezelése mellett egy ózongenerátort is beszereztünk annak érdekében, hogy a tanulók és az oktatók is biztonsággal ülhessenek be reggelente a gépjárművekbe – mesélte Szemenyei Béla autósiskola vezető.

Hozzátette, ez a szerkezet csírátlanít, spórátlanít és gombátlanít is mindössze húsz perc alatt, emellett különlegessége abban áll, hogy hatása a rejtett helyekre is elér.

– A belső levegőkeringtetést bekapcsolva az ózongenerátor az egész belső teret képes fertőtleníteni. Ezt az eszközt a nap végén használjuk, napközben pedig minden tanuló után a folyékony fertőtlenítőszerrel kezeljük a megérintett felületeket. Emellett a forgalmi vizsgákon és az oktatás alatt is természetesen minden résztvevő szájmaszkot visel – jegyezte meg.

Szemenyei Béla kérdésemre válaszolva elismerte, ezek az intézkedések nem kevés pluszköltséggel járnak, de azt mondja, ebben a helyzetben az egészség a legfontosabb, így ő nem foglalkozik a védekezés anyagi vonzatával.

A nap végén indítják be a gépjárművekben az ózongenerátort (Fotó: Horváth Bence)

Lett egy jó eredmény is: népszerűvé vált az online oktatás

Beszélgetésünkből kiderült, egy pozitív hozadéka mindenképp volt a vírushelyzetnek, mégpedig az, hogy az emberek megismerték és megszerették az online oktatást. A tavaszi járványügyi helyzet magával hozta az e-learninget, mely sokaknak megtetszett, és ennek köszönhetően egyre inkább terjed is a jogosítványra jelentkezők körében.

– A több műszakban dolgozóknak vagy a vidékieknek is hatalmas előny, hogy nem kell konkrét időponthoz igazodniuk, hanem helyette akkor tanulnak, amikor idejük van rá. A jelentkezőknek csupán a regisztrációkor kell megjelenniük nálunk úgy fél órára, ezt követően viszont az interneten keresztül el tudják végezni a tanfolyamot, és fel tudnak készülni a vizsgára személyes találkozás nélkül. Ez mindenkinek kényelmes megoldás, nem beszélve arról, hogy a járvány miatt sokkal biztonságosabb is – tette hozzá Szemenyei Béla.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.