- hirdetés -

Új sorozatunk célja, hogy ötletet adjon filmnézéshez, zenehallgatáshoz, olvasáshoz, illetve segítsen eldönteni, hol és mit együnk legközelebb. Hétről-hétre az utca emberének tesszük fel ugyanazt az öt kérdést. A ti ajánlataitok következnek. Ezen a héten Nagy-Kocsis Szabina árulta el nekünk, mi az ő ötöse.

Melyik a kedvenc könyved?

– Az olyan könyveket szeretem, amikben sok izgalmat találok. Imádom azokat a regényeket, melyek az alvilág történéseit, a bűnözést vagy épp a prostitúciót mutatják be. Aki ismer, az tudja, hogy a magánovink és -bölcsink miatt a hétköznapjaimat egy mesevilágban élem, ahol minden szivárványszínű és vattacukor illatú. Talán épp azért vágyom ezekre az izgalmakra, mármint az olvasásukra, mert ezek semmilyen formában nincsenek jelen az életemben. A kedvencem Baráth Viktória Az igazság nyomában című regénye. Ezt olvasva láthatjuk, hogyan lesz a barátból ellenség és fordítva, vagy hogy a nagy szerelem után milyen érzés megélni a csalódást. A mű egy ügyvédbojtárról szól, arról, hogyan jön rá, ki erőszakolta meg a főnöke lányát. A szövevényes cselekményszálakat irtózatosan nehéz felgöngyölítenie, de végül sikerül neki. Érdemes elolvasni a könyvet. Hatalmas csattanóval zárul.

Melyik a kedvenc filmed?

– Nagy álmom volt egykoron, hogy börtönpszichológus legyek. Végül a gyógypedagógusi pályát választottam, de a börtönélet, az elítéltek lelki világa azóta is foglalkoztat. Épp ezért a kedvenc filmem a Halálsoron. Azt bármikor meg tudom nézni, és azon mindig tudok sírni. Számomra ez a film a szenvedésről és a szeretetről szól. A börtön világában ugyanis megmutatkozik a sok rossz mellett az emberség is, ami számomra egy rendkívül fontos erény. A szüleim is arra tanítottak, hogy ezt az értéket sose veszítsem el.

Ezen a héten Nagy-Kocsis Szabina kedvenceit ismerhetjük meg (Fotó: Horváth Bence)

Melyik a kedvenc sorozatod?

Amerika legkeményebb börtönei az abszolút number one nálam. Láthatjuk, mennyire kifordítják az embereket önmagukból azok a körülmények és élethelyzetek, melyeket a börtönben tapasztalnak. Van egyébként kivétel is, létezik olyan hely, ahol szinte luxusban élnek, máshol viszont irtózatos, borzasztóan kemény feltételek között kell letölteniük az elítélteknek a kiszabott éveket. Kendőzetlenül mutatják be a rabok életét, és emellett interjúkat is készítenek velük. Látjuk, hogyan vezekelnek, mit bírnak el büntetésként. Számomra ez a dokumentumsorozat azt bizonyítja, hogy mi, emberek hihetetlen túlélők vagyunk.

Ki a kedvenc zenei előadód?

A meditációs, pozitív gondolkodást erősítő zenéket szeretem hallgatni. Bagdi Bellát imádom, a dalai számomra mantrák, melyek korábban már többször is segítettek nekem, amikor mélyponton voltam. Fülbemászó számai vannak, az üzeneteit pedig talán úgy lehetne összefoglalni, hogy: Az szép csodaszép! Szeress élni! Mintha tényleg bele akarná ültetni a fejedbe, hogy élni jó! Vannak olyan dalai is, melyek a gyerekeknek szólnak. Az oviban és a bölcsiben velük is sokat hallgatjuk például a Pozitív gyerek vagyok című számát. Az én személyes kedvencem tőle a De szép az élet.

Hol és mit eszel a legszívesebben?

Keveset járunk étterembe, mert a vacsoracsaták hívei vagyunk, és szinte minden hétvégén megvendégeljük egymást a barátainkkal. Ha mégis választanom kell egy vendéglőt, akkor a gádorosi A’la Bárdra szavazok. Nagyon szeretem az ottani atmoszférát, azt, ahogyan az étlapon megjelennek ezek a különleges és eredeti ételek. Amit szívből ajánlok mindenkinek, az a Főpuskák úrunk kedvenc ragulevese. Mit takar ez a név? Kóstoljátok meg, és megtudjátok!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.