- hirdetés -

A rendkívüli helyzetben rendhagyó módon ünnepelte meg a Petőfi Művelődési Központ az épület 50 éves évfordulóját. Részben virtuális térbe került át a november 5-ére, a színházterembe szervezett ünnepség, és számos kiegészítő programot hoztak létre.

Közönség nélkül, a városi televízió kamerái előtt tartották meg az ünnepi programot és adták át a Petőfi emlékérmet. Az Orosházi Fúvószenekar dallamai után színpadra léptek a PMK-hoz tartozó régi és jelenlegi táncosok, fokozottan figyelve a járványügyi biztonságra. Fontosnak tartották legalább ebben a formában megtartani a rendezvényt, hiszen a kerek évforduló ezt indokolja, és a csoportok is hetek óta lelkesen készültek a fellépésre. 

– Jelentős évfordulóhoz érkeztünk, amikor nemcsak az épület fennállását ünnepeljük, hanem a kultúra területén tevékenyen dolgozó kollégákat is köszöntjük – emelte ki Lajti Tímea ügyvezető hozzátéve, mindaz az érték, amelyet megteremtettek a ház falai között az elmúlt évtizedekben, az egykori és mai munkatársak, a partnerek és legfőképpen a PMK közönsége nélkül nem valósulhatna meg.

Az évforduló kapcsán Dávid Zoltán polgármester úgy fogalmaz: – Amit ünneplünk az a kultúra és a közösség temploma, ami itt áll Orosháza szívében, immár fél évszázada. Persze, az idők folyamán az épület megújult, bővült, a kor igényeihez idomult. De a lényeg nem változott: az épület találkozási pontja az orosháziaknak, események, rendezvények helyszíne, szakkörök és művészeti csoportok otthona.  

Újjáélesztettek egy régi hagyományt is: átadták a Petőfi emlékérmet. 

– Olyan embereket díjazunk terveink szerint minden esztendőben, akik kiemelkedő munkát végeznek a kultúra területén. Időnként az első vonalban, máskor a színfalak mögött, valljuk, utóbbi ugyanolyan jelentőséggel bír – hangsúlyozta az ügyvezető. 

Az idei díjazott Bobvosné Kis Emese, a PMK Orosháza gazdasági ügyintézője, aki 2014 óta nélkülözhetetlen pillére az intézménynek. 

A PMK 50 program felvételét hamarosan közzéteszik, így az évforduló ünnepe közös élménnyé válhat a virtuális térben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.