- hirdetés -

A bajnokság favoritja érkezett szombaton az ULE-Sportcentrumba.

A Megyei kvalifikációs bajnokság „A” csoportjának 12. fordulóját rendezték meg szombaton. Az OMTK-ULE a listavezető Békéscsaba 1912 Előre II. csapatát fogadta a műfüvön. Nyéki Boldizsárék az előző fordulóban 5:0 arányban verték a Jaminát, az ULE a Bcs. MÁV otthonában játszott 1:1-es döntetlent. A két gárdát nyolc pont választotta el egymástól a tabellán, a mérkőzés esélyese a lila-fehér csapat volt.

Orosházi MTK-ULE – Békéscsaba 1912 Előre II.    3 – 5     (3 – 1)

Orosháza, 110 néző. Vezette: Krajcsovicz Zsolt (Vrbovszki Pál, Baranya Tamás)

Orosháza: Dobozi – Varga P., Rácz (Bessenyei), Harangozó, Szabó N., Sajti (Kocsis), Selmeczy, Vincze, Péli, Fehér (Szabó Á.), Miszlai. Edző: Buza Barnabás, Kvasznovszky József.

Előre II.: Nagy Sz. – Czvalinga M. (Varga T.), Lászik, Fehér, Szabó Zs., Styecz, Farkas J. (Körömi), Bukor, Csicsely (Czvalinga Á.), Balog Zs., Nyéki. Edző: Brlázs István Gábor.

Gólszerzők: Miszlai (11.), Péli (16.), Szabó N. (30.), ill. Styecz (7., 82.), Bukor (69.), Körömi (78.), Szabó Zs. (92.).

Kiállítva: Selmeczy (63.).

A mérkőzés krónikája:

Az első percben magához ragadta a kezdeményezést a Békéscsaba. Bukor közeli lövését védte az orosházi kapus. A 7. percben egy összecsapás során Miszlai megsérült, a saját kapuja előterében feküdt, a játékvezető és a vendégek erről nem vettek tudomást és Styecz a lábak között távolról a hálóba lőtt, 0-1. Az eset után a hazaiak heves reklamálásba kezdtek, majd elkezdtek futballozni. A 11. percben Miszlai lőtt 16 méterről a jobb sarokba, 1-1. A 16. percben fordított az ULE. Szabó N. beadását a hosszú oldalról érkező Péli 8 méterről lőtte a hálóba, 2-1. A 30. percben szöglet utáni kavarodás végén Szabó N. estében kotorta a hálóba a labdát, 3-1. A 38. percben Fehér B. szabadrúgását védte a vendégek kapusa. Ekkor még nem gondoltuk, hogy a hazaiak részéről itt elfogyott a puskapor.

Küzdelmes mérkőzésen maradt alul az ULE (Fotó: Bohus Krisztián)

A második félidőben folyamatos nyomás alá helyezte az Előre az orosháziakat. Az 51. percben Nyéki lövése centikkel kerülte el a kaput. Egy perccel később Styecz lőtt közelről kapufát. A 63. percben Selmeczy megkapta második sárga lapját, majd a pirosat. A 69. percben a betömörülő védők miatt Bukor távolról próbálkozott és 23 méterről leadott lövése a bal felső sarokban kötött ki, 3-2. A 78. percben szöglet utáni kavarodásban Körömi pöckölte közelről a hálóba a labdát, 3-3. A 82. percben szélről élesen belőtt labdát a hosszú oldalon érkező Styecz egy lépésről vágta a léc alá, 3-4. A 92. percben szöglet utáni visszagurított labdát Szabó Zsombor lőtte vissza a rövid sarokba, 3-5.

Buza Barnabás, az ULE szakmai vezetője: – A realitás azt mutatja, hogy van ennyi különbség a két csapat között, de ma nem volt. Nagyon jól játszottak a játékosok, csak sajnos volt egy olyan játékvezetői ítélet, amit nem bírtunk el.

Az OMTK-ULE 1913 csapata november 7-én, 13.30 órakor a Jamina SE otthonában lép pályára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.