- hirdetés -

Hazánkban jelenleg a második hullám okoz nehézséget az élet minden területén, többek között a sportot is megviseli a járványhelyzet. Egy október elsején érvénybe lépő kormányrendelet sok problémát okoz a teremsportágak képviselőinek.

Orosházán kimagasló a sportélet, éppen ezért nem egyszerű a teremsportágak jelenlegi helyzete a koronavírus-járvány második hullámában. A kormány döntése értelmében október elsejétől nem látogathatják az iskolai fenntartású sportcsarnokok többségét.

Az Orosházi Judo Sportegyesület tagjai sem a megszokott környezetben készülnek a versenyekre. Tóth Béla vezetőedzőtől megtudtuk, hogy az Alföld Gyöngye Hotel az egyik kisebb éttermét ajánlotta fel nekik, itt megtarthatják edzéseiket. A 45 fős egyesület vezetőedzője elmondta alkalmazkodniuk kellett az új körülményekhez, de a sportolók jól vették az akadályt.

A dzsúdósok is új helyszínen készülnek a versenyekre (Archív fotó: Rosta Tibor)

Sok szervezési feladatot adott az új helyzet az Orosházi Női Kézilabda Club vezetőinek is. A Magyar Kézilabda Szövetség ragaszkodik a bajnokságok lejátszásához, a felkészülését pedig kormánydöntés komolyan megnehezít a több mint háromszáz gyerek mindennapi testmozgásáról gondoskodó egyesületnek.

– Nagyon sok kompromisszum kell ahhoz, hogy edzeni tudjunk. Hétről hétre változik az edzéseink helyszíne és időpontja. Nagy szerencsénkre, a Petőfi Művelődési Központban a kisebbek tudnak edzeni, míg a nagyobb korosztály számára folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, ami biztosítja a bajnoki mérkőzésekre való felkészülést – fogalmazott Nagy Ferenc utánpótlás igazgató.

Fotó: Palcsek István

Az utánpótlásvezető hozzátette, hogy minden szükséges óvintézkedést megtesznek annak érdekében, hogy a klubhoz tartozó munkatársak, sportolók egészségét megóvják. Például az edzéseket is csak egészségesen látogathatják, így fordult elő a múlt hónapban, hogy az ifjúsági csapat számára levezényelt több mint húsz edzésből csupán két alkalommal volt teljes a létszám.

(Fotó: Rosta Tibor)

Az orosházi vívókat már kevésbé érintette, akiknek a terme az orosházi református iskolában található. A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület edzője, Nagy Nándor elmondta, hogy szigorú protokollok szerint továbbra is látogathatják a nemrégiben felújított és átadott vívótermet. A lázmérés és az eszközök, illetve a terem folyamatos fertőtlenítése mellett kijelöltek egy állandó útvonalat, amely nem érinti az iskola területét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.