- hirdetés -

Második vereségét szenvedte el az Orosháza az NB I/B-s bajnokságban. A női kézilabdázók a Pénzügyőrt fogadták szombaton este.

OXXO Energy Orosházi NKC – Pénzügyőr SE 28-31 (15-16)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, zárt kapus.
Vezette: Dulai Ádám, Pisák Bence.
Orosháza:

Cseh – Moharos 3, Kenyeres 4, Márczy 6 (3), Mikula 3, Maláti 2, Bíró. Cserék: Gedó (kapus), Nemes 7, Magó, Szabó D. 3, Horváth B. Vezetőedző: Herbert Gábor.
Pénzügyőr legjobb góllövője: Hudra 9.
Hétméteresek: 3/3, illetve 1/1. Kiállítások: 6 perc, illetve 6 perc.

Zárt kapus mérkőzésen, tartalékosan lépett pályára az OXXO Energy Orosházi NKC a szombati Pénzügyőr elleni bajnoki mérkőzésre. Herbert Gábor nem számíthatott Tóth Sára és Antal Jenifer játékára sem.

Moharos Vivien egyedül maradt posztján ezen a találkozón (Fotó: Horváth Bence)

A mérkőzést a szintén hiányzókkal felálló Pénzügyőr kezdte jobban. Az orosháziak sok hibával játszottak, amit rögtön megbüntetett ellenfelük. A jól működő védelmüknek köszönhetően nem hagyták meglépni a vendégeket, így döntetlen közeli volt az állás az első negyed órában. Ekkor is inkább a fővárosiak akarata érvényesült, egészen a 23. percig, amikor Márczy Tekla, majd Szabó Dorina találataival már 15-13-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A szünet előtt ismét kiegyenlítettek Hudráék, sőt előnnyel vonultak az öltözőbe (15-16).

A térfélcsere után bent ragadt az öltözőben az ONKC, pillanatok alatt négygólosra nőtt a hátrányuk. Ekkor Herbert Gábor időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, de ez a lépés hatástalannak bizonyult. Tovább nőtt a különbség, a 40. percben már 17-24-re álltak a felek. Nem is váratott magára sokáig a harmadik hazai időkérés, de ekkor már egy jóval fegyelmezettebb Orosháza tért vissza a pályára. A jó védekezésből villámgyors gólokat szerezve faragták a hátrányukat Nemes Nóráék. Úgy fordultak az utolsó tíz percre, hogy már csak két góllal vezetett a Pénzügyőr.

Később kiderült, hogy ennél közelebb nem került az orosházi gárda. A fiatalokból álló ellenfél újra megnyugtató előnyt szerzett, a végén már csak a végeredmény kozmetikázására futotta az hazaiak erejéből. A találkozó 28-31-es Pénzügyőr-győzelemmel zárult.

– Kicsit csalódott vagyok, mert egy nyerhető meccset szalasztottunk el, annak ellenére, hogy volt nagyobb különbség is a két csapat között. Nem éreztem azt, hogy a Pénzügyőr tett volna bármi olyat, amire nem készültünk a héten. Szakaszokban fegyelmezettek voltak a lányok, majd mindig volt egy-egy hiba, ami ilyen szinten végzetes. Amikor úgy éreztem, hogy a mi akaratunk érvényesül, akkor sem tudtuk kellően kihasználni köszönhetően az ellenfél hálóőrének. Ez ma döntő különbségnek bizonyult – értékelt a mérkőzés után Herbert Gábor.

Az NB I/B-s bajnokság jövő héten Orosházán folytatódik, október 30-án a Kispestet fogadják az Eötvös-csarnokban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.