- hirdetés -

Reményeik szerint novemberben a Budakalász elleni mérkőzésen már pályára léphet Németh László és Kancel Ottó. Az Orosházi FKSE-Linamar játékosai ma még nem segíthetnek társaiknak a Cegléd ellen, de az orvosokkal folyamatosan kapcsolatban állva már megkezdték az edzéseket.

Minden a Komló elleni mérkőzéssel kezdődött. A győzelemmel záruló összecsapás után az ellenfél több sportolójánál is koronavírus-fertőzést igazoltak a hatóságok. Sajnos az orosházi csapatot sem kerülte el a járvány, a tesztelések során két játékos, Németh László és Kancel Ottó is fertőzöttnek bizonyult, akik ezért azonnal karanténba vonultak.

– A szeptember 14-én és 16-án elvégzett teszt pozitív lett, ezért volt szükség erre a lépésre, természetesen végig betartva az Országos Sportegészségügyi Intézet által ajánlott protokollt. Tegnap volt az utolsó kivizsgálásunk és szerencsére minden negatív lett, úgyhogy ismét elkezdhetjük az edzéseket. Fokozatosan kell, mert nem vagyunk jó állapotban, hiszen semmit sem csinálhattunk a karantén alatt – mesélte a csapatkapitány.

A Budakalász ellen reményeik szerint ismét pályára léphetnek majd Németh Lászlóék (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Elmondta, napi két edzéssel kezdték újra a munkát, melyek közül az egyik futást, míg a mások saját testsúlyos gyakorlatokat jelent. Egy hét múlva még egy terheléses EKG-vizsgálat is vár rájuk, ha itt mindent rendben találnak, akkor már a komolyabb intenzitású tréningeken is részt vehetnek.

Az Orosházi FKSE október 24-én a Cegléd ellen játszik, ahol ugyan még nem segíthetnek csapattársaiknak, de bíznak benne, hogy november 14-én már pályára léphetnek Budakalászon.
– Folyamatosan kapcsolatban állunk az orvosokkal, hogy betartsunk mindent és minél hamarabb visszatérhessünk – tette hozzá Németh László.

Kiemelt kép forrása: OFKSE/Facebook

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.