- hirdetés -

Ezen a héten Bencs-Vass Márti ad nekünk tippet film- és sorozatnézéshez, zenehallgatáshoz, valamint olvasáshoz. A fiatal hölgyet arra is megkértük, árulja el, hol és mit eszik a legszívesebben.

Melyik a kedvenc könyved?

– Nehéz a döntés, de ha választanom kell, akkor egy svéd író, Henning Mankell köteteire szavazok, melyek Kurt Wallander detektív nyomozásairól szólnak. Ezek a bűnügyi regények nagyon magukkal ragadtak. Német nyelvterületen egyébként rettentően népszerűek, nálunk talán kevesebben ismerik őket, de ha valaki egyszer a kezébe veszi az egyik részt, az biztosan keresni fogja a lehetőséget a következő elolvasására is. Legutóbb a Riga kutyái című könyvét olvastam az említett szerzőnek. Végigizgultam az egészet.

Melyik a kedvenc filmed?

– A kedvenc filmem az Esőember. Ez a nem mai film annak idején négy Oscar díjat is kapott, nem véletlenül. Tom Cruise és Dustin Hoffman kettőse óriási benne. Végeredményben a mű azt mutatja be, hogy egy egészséges embernek mekkora türelemre, elfogadásra, odafigyelésre van szüksége egy fogyatékossággal, jelen esetben autizmussal élővel szemben. Színpadi változatát épp Orosházán a Petőfi Művelődési Központban volt alkalmam látni Kulka Jánossal és Nagy Ervinnel. Hatalmas élmény volt!

Ezen a héten Bencs-Vass Márti árulta el, mi az ő ötöse (Fotó: Horváth Bence)

Melyik a kedvenc sorozatod?

– A kedvencem egy netfilxes sorozat, a Feketelista. A főszereplő, a világ legkeresettebb bűnözője egy nap besétál az FBI-hoz és feladja magát, cserébe pedig alkut ajánl. Van egy listája, melyen olyan gazemberek szerepelnek, melyekről tudomása sincs a rendőrségnek. A színészek játéka zseniális, minden része remekül felépített, soha nem ül le a film, egy percig sem unalmas. Ha valaki szereti az izgalmas bűnügyi sorozatokat, mindenképp nézze meg!

Ki a kedvenc zenei előadód?

– Sok kedvenc zeném van a klasszikustól kezdve a jazzen keresztül a laza vagy épp a kemény hip-hopig. Ha mégis ki kell emelnem egyet, akkor az Irie Maffiát választom. Már többször is voltam koncertjükön, ami minden alkalommal egyszerűen fergeteges volt! Azt szeretem bennük, hogy a szövegeikben nagyon őszintén beszélnek, vagyis énekelnek az életről. A legszívesebben a Bacardi Colát hallgatom tőlük.

Hol és mit eszel a legszívesebben?

– Étterembe beülni nem igazán szoktunk, inkább rendelni szeretünk. Kedvencem a La Rosa Pizzéria és Étteremből a Chicken pizza, abban még sosem csalódtam.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.