- hirdetés -

Szezonzáró teniszversenyt rendezett az Orosháza Városi Tenisz Klub. A korábbi kiváló tanítóról és teniszedzőről elnevezett Vári László Emlékversenyen 12 férfi és 4 női páros mérte össze tudását.

Október 17-én, a Tó utcai teniszpályán zárta le 2020-as szezonját egy emlékverseny keretében az Orosháza Városi Tenisz Klub (OVTK). A megmérettetést Vári Lászlóról nevezték el, akinek nagy szerepe volt abban, hogy az 1970-es években újraindítsa a sportágat a városban. A 98 évet élt, megbecsült tanító és edző korábban maga is játékos volt, a Dunántúlról Orosházára kerülve még az 1940-es években kapcsolódott be először a sportág vérkeringésébe.

– Miután kitalálta, hogy feléleszti a sportot, majd maga köré gyűjtött néhány lelkes fiatalt, akikkel kezdetben az üveggyár területén kaptak helyet és hoztak létre teniszpályát. Szép lassan beindult az élet, ő maga is oktatott, megismertetett számos érdeklődőt, köztük engem is, a sportággal. Ezért javasoltam néhány éve, hogy a szezonzáró versenyünket róla nevezzük el, ezzel is tovább őrizve emlékét – mesélte Borsi Vince, nyugalmazott testnevelő tanár.

Az egyesület vezetőedzője, Németh István elmesélte, felemás idényen vannak túl. A koronavírus helyzet miatt verseny szempontjából csak ősszel voltak lehetőségeik, a csapatbajnoki küzdelmek szempontjából ráadásul a Magyar Tenisz Szövetség gyorsított lebonyolítást szervezett.

– Sajnos elég tartalékosan tudtunk ebben az idényben játszani a csapatbajnokság során, jövőre viszont ugyanabban az osztályban indulhatunk, az OB harmadosztályban. Megyei csapatot most nem tudtunk elindítani, annak a bajnokságnak a lebonyolítása is gyorsított eljárásban történt. Jövőre természetesen mindkét csapattal százszázalékos állapotban szeretnénk felállni a pályára – árulta el a vezetőedző.

A Vári László Emlékversenyre ezúttal 12 férfi és 4 női páros nevezett, a versenyzők és a nézőként résztvevő vendégek számára a hideg idő ellenére is jó hangulatban, látványos mérkőzésekkel telt a torna, melyet végül egy közös bográcsozással zártak.

Végeredmény:
1. Németh István – Lehoczky Anna
2. Bauderman Attila – Bagosi Zsolt
3. Rétes Zoltán – Hotorán Gergely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.