- hirdetés -

Szomszédvári derbire került sor október 17-én az ULE-Sportcentrumban. Az orosházi csapat a tótkomlósiakat fogadta bajnoki mérkőzésen.

A Megyei kvalifikációs bajnokság 10. fordulóját játszották október 17-én. A 21 ponttal rendelkező Orosháza a 6 pontos Tótkomlóssal mérkőzött a műfüves pályán. A hazai edzőpáros nehéz mérkőzésre, de három pontra számított, a komlósiak trénere, Dávid Zsolt szerette volna, ha csapata megnehezíti a hazaiak dolgát. Az eredmény tudatában a hazaiak terve érvényesült.

Orosházi MTK-ULE – Tótkomlósi TC    5 – 0    (2 – 0)

Orosháza, 100 néző. Vezette: Telek András (Hankó Balázs, Uferbach Milán)

Orosháza: Dobozi – Kasuba, Rácz, Harangozó, Szabó N., Dajcs, Szabó Á. (Kocsis), Péli, Fehér, Miszlai, Selmeczy (Balog N.). Edző: Buza Barnabás, Kvasznovszky József.

Tótkomlós: Asztalos – Jámbor J., Kocsis, Horváth H., Fazekas (Balogh T.), Pálhidai, Jámbor G. (Zádori), Moszheim, László (Borbás), Abonyi, Kovács I. Edző: Dávid Zsolt.

Gólszerzők: Péli (21. – 11-esből, 43., 76.), Szabó Á. (60.), Miszlai (84.)

 Kiállítva: Rácz (40.)

Az első kapuralövésre 4 percet kellett várni, ekkor a vendégek részéről Jámbor lőtt 20 méterről mellé. A 18. percben Fehér Bence ívelt egy szabadrúgást a kapu elé, a kavarodásban egy orosházi játékos a földre került, a játékvezető határozott mozdulattal a 11-es pontra mutatott. A 19. percben elvégzett büntetőt Péli a kapusba lőtte, de az asszisztens jelzésére a játékvezető megismételtette a 11-est. A 21. percben Péli a kapu jobb oldalába vágta a labdát, 1-0. A 32. percben Kasuba beadása után Péli cselezgetett háttal a kapunak, majd a földre huppant, ezúttal Telek játékvezető továbbot intett. A 32. percben egyenlítési alkalmat szalasztott el a vendég együttes. Szöglet után Kovács fejelt fölé. A 36. percben Péli az ötös sarkáról a keresztlécet találta el. A 40. percben megfogyatkozott az ULE. Rácz Adrián második sárga lapja után került a kiállítás sorsára. A 41. percben újabb 11-eshez jutott az Orosháza. Fehér lövését a kapus kivédte. A 43. percben egy hazai szögletet követően Péli fejelt a hálóba, 2-0.

A második félidőben nem látszott meg az ULE emberhátránya. A 49. percben Szabó Áront buktatták, már a harmadik 11-esét lőhette az ULE. Péli lövését kiütötte Asztalos kapus. A 60. percben Miszlai távoli lövése a felső kapufáról kijött, az érkező Szabó Áron két csel után a jobb felső sarokba lőtte a labdát, 3-0. A 76. percben Péli harcolt meg egy labdáért, majd lőtt 15 méterről a rövid sarokba, 4-0. A 81. percben Horváth Henrik 18 méteres szabadrúgása szállt nem sokkal mellé. A 84. percben Szabó Norbert-Miszlai kényszerítő után Miszlai tört kapura és lőtt a hálóba, 5-0.

Péli háromszor volt eredményes (Fotó: Bohus Krisztián)

Buza Barnabás, Kvasznovszky József: Nagyon fásultan, enerváltan kezdtük a mérkőzést. A kiállításunk után azonban rendeztük a sorokat és simán nyertünk.

Dávid Zsolt: Jól álltunk bele a mérkőzésbe, de az első három tizenegyes megpecsételte a sorsunkat. Gratulálok a hazai csapatnak.

Az OMTK-ULE 1913 a 2. helyen áll a tabellán. Az orosházi csapat október 24-én, 11 órakor a Bcs. MÁV otthonában lép pályára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.