- hirdetés -

Tóth Mónika hobbicukrász idén nyáron már megörvendeztetett bennünket egy epres piterecepttel, most pedig az őszi szezonba érve elárulja nekünk, hogyan lehet egyszerre gyors és egyszerű, mégis rettentően finom sütőtökös muffint készíteni. Mi megkóstoltuk a képen látható darabokat… Észbontóan jók lettek.

Hozzávalók a tésztához:
130 g sült sütőtök, 130 g cukor, 2 egész tojás, 60 g olaj, 60 g zabpehely liszt, 60 g liszt, 50 g darált mandula, 7-8 szem aszalt sárgabarack darabolva, 1 csapott teáskanál sütőpor, 1 csapott teáskanál fahéj, csipetnyi só.

Az összetevők egy helyen (Fotó: Horváth Bence)

Keverjük habosra a cukrot a tojással, majd tegyük hozzá az olajat és a sütőtököt! Ez után keverjük össze egy külön tálban a száraz összetevőket, vagyis a mandulát, a lisztet, a zabpelyhez, a sütőport, a fahéjat és a sót!

Dolgozzuk össze a két tál tartalmát, szedjük tíz muffinformába a tésztát, majd 180 fokon előmelegített sütőben – alsó-felső sütésen – süssük 25 percig! Míg elkészül, álljunk neki a krémnek!

A formát csak háromnegyedéig töltsük fel, mert a tészta fel fog jönni szép magasra!

Hozzávalók a krémhez:
150g mascarpone, 30 g porcukor, 150 g habtejszín

A három összetevőt dolgozzuk össze habverővel egészen addig, míg viszonylag kemény állagú krémet nyerünk. Ha kihűlt a muffin, mehet szépen a tetejére! Végül díszíthetjük halloweenes dekorcukorral vagy akár árvácskával is.

Kipróbáltuk, és isteni finom!

A praktikákkal megspékelt videót keresse a jövő héten az OrosCafén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.