- hirdetés -

Két hétig felfüggesztették az edzéseket, mert több tünettel rendelkező játékos is volt. Már újra közösen készülnek, de a hétvégére tervezett bajnoki mérkőzés elmarad.

Csapatunk több tagjánál is influenza szerű tünetek jelentkeztek. Sportolóink és a klub munkatársainak egészségének megőrzése érdekében rövid időre az egyesület vezetése úgy döntött, hogy felfüggeszti az edzéseket, a csapat önkéntes karanténba vonult – írja az onkc.hu.

A klub honlápján tovább az is olvasható, hogy azokat a személyeket, akiknél tünetek jelentkeztek letesztelték és az eredmény minden esetben negatív volt.

– Szerencsére már mindenki jól van. Követve a Magyar Kézilabda Szövetség protokollját a szükséges orvosi vizsgálatokon részt vettek a lányok, akik zöld utat kaptak és újra edzhetnek – kezdte helyzetjelentését Herbert Gábor vezetőedző.

Herbert Gábor és csapata nincs könnyű helyzetben (Fotó: Horváth Bence)

A szakember elmondta, hogy akiknél jelentkeztek a tünetek egy hetet kihagytak, a többiek pedig egyénileg otthon végezték az előírt feladatokat. A múlt héten már a közös termi edzések is elkezdődtek.

– Két hét kiesés egy sportoló életében más, mint egy civil munkavállaló esetében. A játékosok nem tudják egyből azon a színvonalon folytatni, ahol félbeszakadt a munka. Most azon dolgozunk, hogy visszaszerezzük az erőnket és újra olyan állapotba kerüljünk, amilyenben szeptemberben voltunk a rajt előtt és mindeközben mérkőzéseket is kell játszanunk – tette hozzá.

Az október 10-re tervezett PC Trade Szeged NKE ellen tervezett hazai bajnoki elmarad. Az első NB I/B-s találkozójukat jövő héten Egerben vívja az OXXO Energy Orosházi NKC.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.