- hirdetés -

Ez volt immár a 14. NN Ultrabalaton, amely amellett, hogy Közép-Európa leghosszabb futóversenye, Magyarország egyik legnépszerűbb közösségi sporteseménye is az ország egyik ékköve, a Balaton körül.

A sportesemény népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint az, hogy 15 ezren húztak futócipőt. A 220 kilométert lehetett egyéniben és csapatban is teljesíteni. Már meg sem lepődtünk, amikor a rajtnál ott láthattuk Patyiné Bogdánffy Ágnest, aki egy Körös körüli és egy, a Rotary futófesztiválon teljesített félmaratonnal melegített erre a versenyre. Ezúttal egy ötfős csapat tagjaként vállalkozott az erőpróbára.

A Team 42 csapat a rajtnál…

– A csapat tagja volt a Mokcsay család három tagja, Péter, Zsolt és Réka és egy érdi barátunk Nepusz Tamás. Biztosan voltak még orosháziak, de a tizenötezer futó közül nem találkoztam mindenkivel. A szervezők a járványhelyzet miatt egyébként is igyekeztek széthúzni a mezőnyt. Az egyéni indulók már pénteken reggel nekivágtak a távnak, míg mi pl. szombaton fél tízkor rajtoltunk és vasárnap reggel hét tájban értünk célba – meséli Ági.

A csapatnak egyetlen célja volt, végigfutni, teljesíteni a távot. Ennek érdekében 6-10 kilométerenként váltották egymást. Ment az autó, a váltópontokon cseréltek . Aki addig futott, beült, a másik pedig folytatta.

…és a célba érkezés után (Fotó: UB NN)

– Ez egy óriási buli. Aki volt már, az tudja, aki nem, annak érdemes kipróbálni. Indulunk együtt a profikkal, akik persze fényévekkel gyorsabbak nálunk. Az olyan amatőrök, mint mi, csak azért megyünk, hogy megcsináljuk, meg a jó hangulat sem mellékes. Az egy éjszaka nem alvás miatt borzalmasan elfáradtunk, de nagy volt a boldogság a célban, hogy meg tudtuk csinálni – tette hozzá Patyiné Bogdánffy Ágnes.

A 14. alkalommal megrendezett Ultrabalaton győztese a férfiaknál Bódis Tamás, a nőknél Maráz Zsuzsanna volt, de mint a fentiekből kiderül, célba ért a Team 42 elnevezésű orosházi csapat is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.