- hirdetés -

Ezen a héten Németh István ad nekünk tippet film- és sorozatnézéshez, zenehallgatáshoz, valamint olvasáshoz. A fiatalembert arra is megkértük, árulja el, hol és mit eszik a legszívesebben.

Melyik a kedvenc könyved?

– Az egyik kedvenc kosarasom, Nate Robinson önéletrajzi könyvét választanám. A címe Heart over Height. Bár magam sosem kosaraztam, mindig is szerettem nézni a kosármeccseket. Nate Robinsonról tudni kell, hogy ő egy nagyon alacsony kosaras. Akkora mint én, 175 centiméter. A regény annak bizonyítéka, hogy kitartó munkával és azzal, hogy beleadjuk valamibe a szívünket-lelkünket, bármit el lehet érni. Ő is nagyra tudott nőni, még profi szinten is. Nagyon tisztelem ezért. Nate Robinson a mai napig az egyetlen háromszoros zsákolóbajnok kosaras. Ez hatalmas eredmény, főleg ilyen testmagassággal.

Melyik a kedvenc filmed?

– Ami már kiskoromban is nagyon tetszett, de most újranézve még inkább magával ragadott, az a Forest Gump. Számomra azért különleges, mert ebbe a nagyon drámai filmbe bele tudtak csempésztek egy kis humort. Végig pontosan tartják a történelmi szituációkat, közben pedig rendkívül szórakoztató, hogy ennek a srácnak mekkora befolyása van a történelmi eseményekre. Az pedig még inkább komikussá teszi az egészet, hogy ő közben fel sem fogja, mi minden történik körülötte. Mi meg csak mosolygunk rajta, a végén pedig együtt sírunk vele. Belőlem durván mély érzéseket váltott ki ez a film. Tom Hanks káprázatosat alakít benne.

Ezúttal Németh István árulta el, mi az ő ötöse (Fotó: Horváth Bence)

Melyik a kedvenc sorozatod?

– Egyértelműen a Hannibál. Már A bárányok hallgatnak trilógia is nagyon megfogott, aztán pedig a sorozat még inkább. Szeretem a pszichológiai krimiket. A Hannibálban nagyon tetszik, hogy a gyilkos a legokosabb az összes szereplő közül. Valójában ő mozgatja a szálakat. Ez a sorozat rendkívül aprólékosan ki van dolgozva, emellett a színészi játék is zseniális benne. Az első két évadot szerettem a legjobban.

Ki a kedvenc zenei előadód?

– Nagyon közel áll a szívemhez Timmy Trumpet. Magyarországon igen népszerű, talán amiatt is, mert magyar származású a barátnője. Lehet, az elektronikus zenén belül sokáig nem volt benne a top 10-ben, de nekem pont az tetszett mindig is benne, hogy nem a népszerű vonalat viszi, hanem annál kicsit durvább stílust képvisel. Az az energia, amit évek óta minden videójában átad, az valami hihetetlen. Nemcsak a koncertjein, hanem egy egyszerű live bejelentkezésében is ugrál, csimpaszkodik a csilláron meg bohóckodik. Pedig nem él semmiféle doppinggal. Ő alapból ilyen típus. Nekem nagyon tetszik, hogy ennyire képes pörögni minden másodpercben.

Hol és mit eszel a legszívesebben?

– A kedvencem a kézműves hamburger a Mandulában. Nagyon sok hambit kipróbáltam már. Pestre járok egyetemre, ott is kóstoltam már jó párat, és a környék street hambisait is sorra jártam, de ez a legjobb. Részben a sali miatt, az nagyon patent. Ár-érték arányban is ez az első nálam. Mindenkinek ajánlom, hogy kóstolja meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.