- hirdetés -

Kezdetét vette a második hónap a 2020/2021-es tanévből. Az iskolák életében ebben a hónapban jön az őszi érettségi, beindul a középiskolai felvételi és kötelező lesz a lázmérés. Íme a legfontosabb dátumok, amikre ebben a hónapban figyelniük kell az intézményeknek és a diákoknak.

Október 1-től nincs suli lázmérés nélkül – A határérték 37,8 Celsius-fok lesz, mely felett hazaküldenek valakit az október 1-től bevezetett kötelező iskolai lázmérés után. Innentől kezdve van érvényben az a szabály is, hogy az iskolába az ott dolgozókon és a tanárokon kívül más nem léphet be (kivételt jelentenek a karbantartók vagy akinek jogszabályi kötelezettsége miatt kell megjelennie). A diákokat kísérő személyek a testhőmérséklet-mérési pontig léphetnek be az iskolába, addig is maszkot viselve.

A nemzetiségi nyelvi és irodalmi írásbelikkel veszi kezdetét október 16-án az őszi érettségi szezon, az írásbeli vizsgák két héten keresztül, október 30-ig tartanak. Az emelt szintű szóbeli érettségiket november 12-16., míg a középszintű szóbeliket november 23-27. között tartják.

Október 20-án a középfokú iskolák meghatározzák tanulmányi területeiket és nyilvánosságra hozzák honlapjukon felvételi tájékoztatójukat. Az érdeklődők ebben megtalálják a szükséges információkat a szabályokról és határidőkről. Október 31 – ez pedig az a nap, amikor az általános iskolák tájékoztatják a nyolcadikosokat a felvételi menetéről.

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap október 22., a szünet utáni első tanítási nap november 2. Októberben ezen kívül azoknak, akik korábban még nem tették meg, lehetőségük van igényelni diákhitelt. Ennek határideje október 15.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.