- hirdetés -

Október elseje a zene világnapja. Lehet eső, lehet, hó, lehet járvány, ez a nap akkor is a zenéről szól. A Liszt Ferenc művészeti iskola tanárai is megszólaltatták hangszereiket, pedig a terem, melyben játszottak, teljesen üres volt.

Úgy tartják, a zene kimondja a kimondhatatlant. És tényleg így van. Ami olykor a szavak által meghatározhatatlan, azt képesek vagyunk megérezni/megéreztetni egy dallam segítségével. Talán épp itt van a kettő között a különbség: A szavakat értjük, a zenét viszont érezzük.

– A hagyományoknak megfelelően idén is ünnepi koncerttel készültünk a zene világnapjára – kezdte Kardosné Bánhidi Éva, a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója. – A járványhelyzet viszont közbeszólt, nem tudtuk közönség előtt játszani. A kollégáimmal viszont úgy gondoltuk, valamilyen formában mindenképp szeretnénk megörvendeztetni a zeneszerető orosháziakat. Az ünnep alkalmából online formában és a városi televízión keresztül szeretnénk kedveskedni nekik ezen a napon – emelte ki.

A művésztanárok koncertje minden évben része a Tavaszi Művészeti Fesztiválnak, mely idén a járvány miatt a többi programmal együtt elmaradt. Ezt szerették volna pótolni a pedagógusok a zene világnapján. Kardosné Bánhidi Éva hangsúlyozta, a zene ünnepére az orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai lelkesen készültek. Vallják, hogy a vírus nem akadályozhatja meg őket abban, hogy a muzsika lelket melegítő, formáló, bátorító tüzét átadják, eljuttassák az érdeklődő közönségnek.

A művésztanárok ezen felvétel útján kívánnak lelki és szellemi feltöltődést hallgatóságuknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.