- hirdetés -

Szeptember 30-án, a Petőfi Művelődési Központ Bubik-termében tartotta soron következő ülését az Orosházi Oktatási Kerekasztal. Terveik megbeszélése mellett a találkozóra rányomta a bélyeget a koronavírus helyzet, a megye járványügyi szakértője adott tájékoztatást és válaszolt az intézmények vezetőinek kérdéseire.

Az idei év elején alakult meg Orosházán az Oktatási Kerekasztal a város iskoláinak, oktatási intézményeinek vezetőivel. Az előzetes terveket és a kerekasztal munkarendjét azonban jelentősen átírta a koronavírus helyzet. Bojtor István alpolgármester, a kerekasztal elnöke elmondta, ennek ellenére továbbra is szeretnék fenntartani a munkát és az érdeklődést, hozzáigazítani a mindennapok problémáihoz.

Dávid Zoltán polgármester köszöntője nyitotta az Oktatási Kerekasztal ülését (Fotó: Horváth Bence)

– Maga a kerekasztal azt szolgálja, hogy a város fiatalságának helyben tartására valamilyen megoldást, perspektívát találjunk. Minden iskola, tagintézmény véleményére kíváncsiak vagyunk, valamint a civil szereplőkére is, akik befolyásolhatják, hogy az orosházi fiatalok jól érezzék magukat – nyilatkozta az alpolgármester.

A szeptember 30-án tartott ülés Dávid Zoltán polgármester köszöntőjével indult, aki megköszönte az intézmények és az ott dolgozók áldozatos munkáját, amivel betartották és jelenleg is betartják az előírtakat.
– Továbbra is kérem a segítségüket, hogy eredményesen tudjuk kezelni a helyzetet. Az iskolákban is jelentkeztek vírusos megbetegedések, ezért igyekszünk mindenhol plusz takarító személyzetet biztosítani, akiknek a kilincsek, padok, kapaszkodók és illemhelyek fertőtlenítése, tisztán tartása lenne a feladata – tette hozzá Dávid Zoltán.

A vírushelyzet értékelése mellett a jövőbeli tervekről, elképzelésekről esett szó (Fotó: Horváth Bence)

A polgármester köszöntőjét követően Békés megye járványügyi szakértője, dr. Gaálné dr. Maráczi Gabriella adott tájékoztatást a helyzetről és válaszolt az intézmények képviselői által feltett kérdésekre. Ezen kívül a szervezet jövőbeli terveit, munkarendjét is megbeszélték. Bíznak benne, hogy ezeket már nem fogja felülírni a jelenlegi helyzet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.