- hirdetés -

A világ egyik legjobb kézilabdacsapata látta vendégül az Orosházi FKSE-Linamar gárdáját szeptember 27-én, az NB1-es bajnokság következő fordulójában. A veszprémiek végül 37-20-ra győzték le a viharsarki együttest.

A találkozót az orosházi csapat kezdte, az első gólt azonban a Telekom Veszprém dán játékosa, Rasmus Lauge szerezte kontrából. A mérkőzés első perceiben ezt követően két tiszta hazai ziccer maradt ki, majd az orosháziak is megszerezték első négy perc játék után.

Negyed órát követően 9-4 állt az eredményjelzőn. Az orosházi kézilabdázók ezekben a percekben azért küzdöttek, hogy továbbra is tartani tudják az ötgólos különbséget (22. perc: 11-6). Ezt követően néhány hazai hiba után két gólra is meg tudták közelíteni ellenfelüket, de a félidőre visszaállt az ötgólos különbség, 17-12-vel vonulhattak pihenőre a felek.

A második félidő gyors veszprémi gólokkal indult, viszont az orosháziak török kapusa, Yunus Özmusul szokásához híven szenzácis védéseket is bemutatott. A már említett Lauge viszont így is megtalálta a rést a vendég védelmen és alaposan megszórta magát.

A veszprémi csapatnak a félidő feléig kellett várnia, hogy kialakítsa a tízgólos különbséget (27-17), védekezésüket az Orosháza ebben a periódusban nehezen tudta átjátszani. Ratko Djurkovic vezetőedző 8 perccel a vége előtt kikérte utolsó idejét, de ezt követően is inkább a Veszprém akarata érvényesült, különösen szélsőik, Marguc és Strlek szórták meg magukat.

A végén így nagyarányú, 37-20-as veszprémi győzelem született. Az orosháziak közül az orosz jobbátlövő, Aleksej Peshkov volt a legeredményesebb, neki hétszer sikerült bevennie az ellenfél kapuját.

Ratko Djurkovic a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta, sok problémával küzd a csapat, három játékos is hiányzott, ezért szerették volna, ha nem gyarapodik a sérültek száma.
– Sok szép dolgot láttunk és helyenként jól is játszottunk. Bár sok góllal kikaptunk, büszke vagyok a csapatomra és elégedett vagyok a teljesítményükkel – nyilatkozta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.