- hirdetés -

A Dabas csapatait fogadták a hétvégén az Orosházi FKSE-Linamar serdülő és ifjúsági együttesei, de az U16-os bajnokság H-csoportjában is rendeztek mérkőzést.

A serdülők egy Ferencváros elleni idegenben elért döntetlent követően fordultak a következő fordulóra. Félidőben mindössze egy gól volt a különbség a csapatok között, végül egy szintén szoros második félidőt követően a vendég Dabas örülhetett, 22-26-al zárult a mérkőzés. A legeredményesebb játékos a hét gólig jutó Lukács Jenő volt, aki 29 találatával a góllövőlistát is vezeti.

– Úgy érzem az ellenfélnek ajándékoztunk két pontot, nem volt elég határozott a védekezésünk és a kapuban is voltak elkerülhető hibáink. Hiába építettük fel jól a támadásainkat, ha a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Ezen nagyon sokat kell még dolgoznunk. Köszönjük a nézőknek a biztatást – nyilatkozta a klub honlapján edzőjük, Pásztor István.

Az ifjúsági csapat közel állt a pintszerzéshez (Fotó: ofkse.hu)

Az ifjúsági csapat félidőben még előnyben volt, végül egy szintén kevésen múló mérkőzésen szenvedett kétgólos, 24-26-os vereséget. Andrikó Ádám és Szabó Máté 6, Nadicsán Marcell 5 gólig jutott az orosházi játékosok közül. Edzőjük, Kovács Attila elmondta, előzetesen ez egy olyan mérkőzés volt, ahol hatalmas bravúr lett volna a pontszerzés, de nagyon kevés hiányzott hozzá.
– Nem szabad szomorkodnunk, mert alakul a játékunk és ennek hamarosan eredménye lesz – tette hozzá.

Tóth Károly U16-os csapata egy nappal korábban játszott és aratott magabiztos győzelmet a makói korosztályos csapat ellen.
– Nehezen indult a mérkőzés, de a második félidőben védekezést váltottunk, ezért viszonylag magabiztos győzelmet arattunk. Külön öröm, hogy valamennyi pályára lépő mezőnyjátékos góllal járult ehhez hozzá – tette hozzá Tóth Károly.

Két győzelemmel és egy vereséggel így az U16-os csapat bajnoksága H-csoportjának élére álllt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.