- hirdetés -

Sorozatunk ezen a hétfőn is robog tovább. Célja, hogy ötletet adjon filmnézéshez, zenehallgatáshoz, olvasáshoz, illetve segítsen eldönteni, hol és mit együnk legközelebb. Hétről-hétre ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a bátor jelentkezőknek. A ti ajánlataitok következnek! Ezúttal Kishonti-Menyhárt Rita árulta el nekünk, mi az ő ötöse.

Melyik a kedvenc könyve?

– Mostanában a pszichológiai, lélektani könyvek találnak meg. Amit mindenkinek felírnék receptre, az Orvos-Tóth Noéminek az Örökölt sors című könyve. Segítségedre lehet, ha elakadások vannak az életedben, vagy ha szeretnéd megérteni, miért az vagy, aki. Miközben olvastam, rácsodálkoztam, hogyan viszem tovább a saját életemben, – akár a hivatásomban, akár a családi életemben – a szülői, főként az anyai vonalat.

Melyik a kedvenc filmje?

– Nagy filmes vagyok. Egy kisvárosban, Jászapátiban nőttem fel, ahol a pénteki programunk mindig az volt a bátyámmal és a barátaimmal, hogy elmentünk a helyi moziba. Így nem könnyű kedvencet választanom, de ha ajánlanom kell, akkor a Rém hangosan és irtó közel lesz a befutó. Ez a film a szeptember 11-ei terrortámadást dolgozza fel egy Aspergeres kisfiú szemszögéből. Nagyon magával ragadott. Tom Hanks és Sandra Bullock remek párost alkot benne, a főszereplő kisfiú pedig egy ismeretlen színész, aki szintén hatalmasat alakít a filmben.

Ezen a héten Kishonti-Menyhárt Rita árulta el, mi az ő ötöse

Melyik a kedvenc sorozata?

– A magyar sorozatokat favorizálom. Szerintem zseniális színészeink vannak. Ami az elmúlt időben nagyon megtetszett, az A Tanár című sorozat volt. Izgalmasnak találtam azt, ahogyan a társadalmi problémákat boncolgatja. Nyíltan teszi mindezt, ami azért annyira nem jellemző a filmekre. Helyet kapnak benne a tinédzserek problémái, anorexia, bulimia, kirekesztettség kérdéskörei, vagy a normáltól eltérő fejlődési ütemű gyerekek integrációja. Egyébként Nagy Ervin a főszereplője. A harmadik évadot már nem játszotta a tévé, de letöltöttük, úgyhogy azt is meg tudtuk nézni.

Ki a kedvenc zenei előadója?

– Ez valószínű a korral jár, de ma már sokkal nagyobb előnyben részesítem az élőzenei koncerteket. Ha van rá lehetőségem, meglátogatom Budapesten a legjobb barátnőmet, és elmegyünk együtt bulizni. Idén sajnos nem sokszor volt erre példa. Amit imádok, az a Margaret Island. Sok koncertjükön voltam már, akadt köztük olyan is, amire a lányom is elkísért.

Hol és mit eszik a legszívesebben?

– Ha orosházi étterem, akkor a Diófa. Nem vagyok nagy étterembe járó, de ezt a helyet nagyon szeretem. Azért is, mert a gyerekeket itt ki lehet engedni a szabadba, ahol megnézhetik az állatokat. A kedvencem a Diófában a francia hagymaleves. Azt ajánlom mindenkinek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.