- hirdetés -

Idén szeptember 25-én tartottak több iskolában is diáksportnapot, a kezdeményezéshez a GYSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium is csatlakozott. Az intézmény diákjai futással vették ki a részüket a programból, stílusosan 2020 métert teljesítettek.

– A Diáksportnap egy nemzetközi kezdeményezés, melyet minden évben megterveznek. Mi, a Kossuth iskola úgy szoktunk csatlakozni a programhoz, hogy ezt a futást megszervezzük. Minden évben egy méterrel növekszik a táv, hiszen míg tavaly 2019 métert futottunk, addig idén már 2020-at teljesítettünk, mindig az évszámnak is megfelelően – mesélte Pörneki Attila, az intézmény igazgatója.

A gyors tájékoztatást követően indulhatott is a 2020 méteres táv (Fotó: Horváth Bence)

Elmondta, idén az előírásoknak megfelelően, ahogy a tanév kezdete óta minden nap, úgy ezúttal is odafigyeltek a diákok testhőmérséklet mérésére és a megfelelő fertőtlenítésre. Szabadtéri sportrendezvény lévén így nem látták akadályát annak, hogy megtartsák az évek során már hagyományossá vált kezdeményezést, igaz az előzetesen tervezett közös torna és a Kossuth-szobor megkoszorúzása ezúttal kikerült a programból.

A diákok szeptember 25-én reggel az általános tájékoztatást követően rendőri kísérettel rajtoltak el a tűzoltóság elől, hogy a Kórház utcán, a Könd utcán, a Kossuth utcán, majd a Rákóczi utcán végigfutva teljesítsék a távot.

A Kossuth utcán is végigfutottak a Kossuth iskola diákjai (Fotó: Horváth Bence)

– Célunk, hogy az egészséges életmódra neveljük a gyerekeket, ami a szakmai programunk része. Fontosnak tartjuk, hogy amikor csak lehet, erre nagy hangsúlyt fektessünk – tette hozzá az igazgató.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.