- hirdetés -

Tavasszal, az emlékezetes tavaszi fagyok után több szakember is előrevetítette, hogy igen borsos gyümölcs árakkal kell ősszel szembenéznünk. Szokásos piaci körsétánk igazolta ezt.

Az orosházi piacon a megszokott kép fogadott minket. Mindenből óriási kínálat és vevők, nézelődők is szép számmal sétálgattak a sorok között.

Bejött a tavaszi jóslat, drága a gyümölcs, kivéve, ha déli (Fotó: Horváth Bence)

A gyümölcsök ára a tavalyihoz, az előző évekhez képest a duplája körül mozog. Az almát 500 forintos kilónkénti áron kínálják, de a körte is 580 Ft és ha valaki szilvalekvárt szeretne készíteni, annak is mélyen kell a zsebébe nyúlni az 500 forintos szilva ár mellett. Igazi szezonja a szőlőnek van. Nagyon sok és sokfajta szerepel a kínálatban, 450-680 forintos áron.

Igazi szezonja a szőlőnek van (Fotó: Horváth Bence)

Tartja az árát a zöldpaprika és a paradicsom is. Előbbit 450, utóbbit 330-490 forintos áron szerezhetjük be. A termelők, az árusok szerint gyenge a piac, nem sok vevő van, amiben jó része van a magas áraknak.

Vannak persze kivételek. Egy másik standnál a sok kihozott padlizsán már elfogyott 10 órára, de még kínálták magukat a 200 forintos cukkinik. Itt ezeknek a zöldségféléknek az ára alacsonyabban van, mint tavaly.

Ami nem maradhat el egyetlen orosházi piaci napon sem, az a kellemes hangulat, a szép számmal a sorok közt nézelődők, beszélgetők és persze a „Piros tojás, fehér nyuszi – itt van megjött Zacskós Gyuszi”.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.