- hirdetés -

Különleges vendéget fogadott az Orosházi Rotary Club, akiket szeptember 22-én az országos szervezet kormányzója, Himer László látogatott meg.

A Magyarországi Rotary District kormányzójának egyik fontos feladata, hogy az ország összes klubját végiglátogassa. Ez 54 klubot és mintegy 1200 klubtagot jelent. Nem volt ez másként idén sem, Orosházán szeptember 22-én fogadta Himer Lászlót Dávid Zoltán polgármester és Polyák János, az Orosházi Rotary Club 2020/2021-es évének elnöke a Polgármesteri Hivatalban.

– Most jött el az ideje annak, hogy meglátogassam az ország egyik legpatinásabb klubját, hiszen Orosházán annak idején már az 1930-as években alakult már ilyen szerveződés. A Rotary célja elsősorban a jótékonyság, a jószolgálat, a projektek nagy része is erről szól, hogy hátrányos helyzetű fiatalokat, családokat vagy hátrányos helyzetű, de jól tanuló fiatalokat támogassunk és örömmel tapasztaltam, hogy nincs ez másként Orosházán sem – nyilatkozta Himer László.

Elégedetten nyilatkozott a látogatásról az országos szervezet kormányzója, Himer László (Fotó: Horváth Bence)

Ezt Polyák János is megerősítette, aki az Orosházi Rotary Club a 2020-as évre vonatkozó céljait is ismertette, melyre a koronavírus járvány alakulása is nagy hatással volt. Ezért továbbra is a tehetséges fiatalok és a rászorulók irányába fordítják figyelmüket.

– Létrehívtunk néhány éve egy tehetség díjat, melyben a város két nagy középiskolájának nyújtunk lehetőséget a jó tanulmányi eredménnyel rendelkező diákok elismerése céljából. A másik kiemelkedő cél, hogy a Wesley János hátrányos helyzetű fiatalokat nevelő intézményét eszközökkel segítsük a digitális oktatásban egy District pályázaton keresztül. Ezen kívül az önkormányzattal közös projektet végrehajtva szeretnénk hasonló célból asztali számítógépeket az oktatásba állítani – sorolta fel Polyák János.

Az Orosházi Rotary Club idei terveit is ismertették a találkozón (Fotó: Horváth Bence)

A találkozón részt vett dr. Zsótér Brigitta, a Rotary dél-alföldi vezetője, aki büszkén mesélt Békés megye egyetlen Rotary klubjának működéséről. Dávid Zoltán polgármester is elismerően szólt tevékenységükről, hangsúlyozva, hogy minden támogatást megérdemel a szervezet tevékenysége, mely mögé mindig jó odaállni és örömet szerezni vele másoknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.