- hirdetés -

Ezen a héten Vas Norbert ad nekünk tippet film- és sorozatnézéshez, zenehallgatáshoz, valamint olvasáshoz. A fiatalembert arra is megkértük, árulja el, hol és mit eszik a legszívesebben.

Melyik a kedvenc könyve?

Ami a közelmúltban a legnagyobb hatással volt rám, az Daniel Tudortól a Kérdezz meg egy észak-koreait! Ez egy interjúkötet, amiben Észak-Koreából disszidáltak mesélnek az életükről. Azért ragadott magával ez a könyv, mert általa első kézből kaphattam információkat a kommunista diktatúráról. Az interjúalanyok nevüket vállalva mesélnek a múltjukról, melyet fényképekkel is alátámasztanak. Megdöbbentő, min mentek keresztül ezek az emberek, és hogy hogyan tudtak megszökni onnan. Nagyon érdekes része a könyvnek, mikor felteszik számukra a kérdést, visszamennének-e a szülőföldjükre. Bár van, aki azt mondja, több jóra emlékszik, mint rosszra, ennek ellenére ő sem bánta meg, hogy eljött. Közös cél vezérelte mindannyiukat, meg akartak ismerni más országokat, más kultúrákat, egy szabadabb világot.

Melyik a kedvenc filmje?

Egy magyar filmet választanék, amit már többször is megnéztem, ez a Till Attila által írt és rendezett Tiszta szívvel. Fiataloknak és érett felnőtteknek egyaránt ajánlom. A film a kerekesszékesek életét mutatja be. Furcsa volt belelátni a mindennapjaikba, rádöbbenni arra, hogy ezek az emberek a hétköznapokon milyen jellegű nehézségekkel küzdenek. Ez egy nagyon elgondolkodtató film, ami után még egy jó darabig jár az agyad. Néhány képkocka erejéig egy orosházi fiatalember is megjelenik benne. Ha valaki tudja, kiről van szó, kommentelje be!

Ezen a héten Vas Norbert árulta el, mi az ő ötöse (Fotó: Horváth Bence)

Melyik a kedvenc sorozata?

Egy minisorozatot ajánlanék. Egy évad az egész, a címe Aznap éjjel. Ez egy bűnügyi sorozat, mely egy Amerikában élő pakisztáni bevándorló családról szól. Az apa taxisofőr, ezzel keresi a mindennapi kenyeret. A fia az egyik éjjel egy buliba készül, és mivel késésben van, elcseni apja autóját. Útközben felvesz egy stopos lányt, akivel együtt tölti az egész éjszakát. Aztán tragédia történik, de nem akarom lespoilerezni a filmet. Nagyon izgalmas és szórakoztató. Ebből nem lehet csak egy részt megnézni, mihelyst vége az adott résznek, már indítod is a következőt.

Ki a kedvenc zenei előadója?

Nagyon szeretem egy magyar előadónő, Szeder dalait. Az első lemezén francia chansonokkal jelentkezett be, majd később minden egyes albuma más stílust képviselt. Épp ezért szeretem annyira, mert nagyon változatos zenei világgal bír. Miközben egy énekest és zenekarát hallgatom olyan, mintha több előadó lemezeit váltogatnám. Kedvencem tőlük a Szabadok leszünk.

Hol és mit eszik a legszívesebben?

Születésnapom alkalmából a kollégáimat egyszer lángossal leptem meg. A Körúti Lángosozónál előre leadtam a rendelést, reggel pedig csak felvettem az elkészült lángosokat. Mindenkinek nagyon ízlett aznap a reggeli. Ha valaki akar enni egy jót, annak bátran ajánlom a körúti sajtos-tejfölöst.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.