- hirdetés -

Letelt az ötéves mandátum, így a polgárőrök évi rendes közgyűlése ezúttal a tisztújítással is foglalkozott. Az eseményen jelen volt városunk polgármestere, Dávid Zoltán és a megyei polgárőr elnökséget képviselő Pintér Sándor is.

Az ilyenkor szokásos beszámolókkal kezdődött a közgyűlés. Az elnöki, a gazdasági bizottsági munka eltelt évének ismertetése után következett a legfontosabb napirendi pont. A mandátum lejártával – mint minden ilyen alkalommal – lemondott a teljes vezetőség, azok is, akiket a köztes időben választottak. A jelölő bizottság az eddigi elnökséget jelölte újra, melyet a közgyűlés szavazatai megerősítettek eddigi tisztségében.

Jedlinszki Béla lett az egyesület régi-új elnöke. Kovács Mihály elnök helyettes, Sajben Mihály gazdasági elnökhelyettes, Horváth Péter és Gyapjas László elnökségi tagok alkotják az elnökséget.

Dávid Zoltán gratulált a kitüntetetteknek és egy kis ajándékkal is kedveskedett (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A közgyűlésen jelen levő Pintér Sándor Kiváló Polgárőr Munkáért elismeréseket és ajándékcsomagokat adott át hat polgárőrnek. Hozzá csatlakozott Dávid Zoltán Polgármester, aki egy-egy utalvánnyal és egy üveg borral toldotta meg az elismerést.

Az újraválasztott elnök, Jedlinszki Béla elmondta, hogy járőrözések, a mezőőrökkel, rendőrséggel közös szolgálatok mellett továbbra is az illegális szemétlerakók jelentik a legnagyobb gondot számukra és a polgárőrök egy kicsit kevesen is vannak.

– A város közbiztonsága szempontjából jó lenne, ha többen lennénk. Szeretettel várunk minden 18. életévét betöltött, büntetlen előéletű orosházit a sorainkba. Aki érez magában némi elhivatottságot ez iránt a közszolgálat iránt, hívja fel a 30/621 8440-es telefonszámot és szívesen tájékoztatjuk – tette hozzá Jedlinszki Béla.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.