- hirdetés -

A koronavírus járvány a gazdaság sok területén okozott hatalmas károkat, milliós, milliárdos kieséseket. Van persze kivétel.

Hetente nagyjából ötezerrel nőtt a horgászok száma, már több mint 695 ezren regisztráltak, ez 275 ezres bővülés a három évvel ezelőtti számhoz képest.

A hazai horgászati ágazat idei forgalma csaknem 20 százalékkal múlja felül a tavalyi mintegy 40 milliárd forintot – mondta el az Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központ főigazgatója, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnökhelyettese. Dérer István hozzátette: horgászni a járvány idején is lehet.

Több, mint 1200 horgászbolt működik az országban (Fotó: energofish.hu)

Évente mintegy négyezer tonna halat telepítenek az állami tulajdonú vizekbe, de az idén egy állami intervenció révén ezt megtoldották 1200 tonnával. A járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került haltenyésztő vállalkozásokat megsegítő, 800 millió forintos állami befektetéssel 1500 munkahelyet stabilizáltak. A forgalomnövekményből származó adóbevételek miatt pedig fél évnél is hamarabb megtérült az állami befektetés. Több mint 1200 horgászbolt működik az országban, és további több száz vállalkozás gyárt és forgalmaz horgászkelléket, etetőanyagot, melyek jó forgalmat bonyolítottak a nehéz időkben is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.