- hirdetés -

Elkészült a kivitelező a burkolati jelek festésével az Orosházi Kórház udvarán, ez pedig magával hoz néhány új szabályozást is. Mozgásában korlátozott betegért továbbra is be lehet hajtani, emellett a futárszolgálatok is új helyen parkolhatnak majd.

Az intézmény Facebook-oldalán leírta, hogy a belső udvaron megújították az útburkolati jeleket, amivel együtt szeptember 11-től, azaz múlt hét péntektől új szabályokat vezetett be az intézmény. A változások azt a célt szolgálják, hogy a kórház területén a közlekedés rendje biztonságos és egyértelműbb legyen.

Szeptember 1. óta teljes körű látogatási tilalom van érvényben az intézmény fekvőbeteg részlegén, ezért gépjárművel a dolgozókon kívül továbbra is csak indokolt esetben lehet behajtani. Ehhez a Kórház utcai főportán kell ideiglenes parkolókártyát kérni, ezzel 15 percig lehet a kórház területén tartózkodni. A kártyát az autó műszerfalára, jól látható helyre kell tenni. A számokkal megjelölt parkolóhelyek esetében arra kérnek mindenkit, hogy hagyják szabadon, az ugyanis a kórház dolgozóinak fenntartott rész.

Mozgásában korlátozott beteget be lehet hozni autóval, illetve a fekvőbeteg osztályról elbocsátott, de mozgásban korlátozott betegért is be lehet jönni. Ehhez a fedett megálló mellett két mozgáskorlátozott megállóhely is létesült, de ott megállni kizárólag a beteg ki- és beszállításának idejére lehet, a vizsgálat vagy kezelés ideje alatt el kell hagyni a járművel a kórház területét.

A mozgásban korlátozott betegért érkezőket arra kérik, hogy előtte telefonon egyeztessenek az adott kórházi osztállyal a hazaszállítás várható időpontjáról, így elkerülve a kapunál a torlódást. Ha a beteg távozásra kész, akkor hajthat be az intézmény területére a hozzátartozó, a már említett ideiglenes parkolókártyával.

Három külön parkoló esetében a Betegszállító felirat is jelzi, hogy oda csak a szerződéses betegszállítást végző járművek állhatnak. Fontos, hogy a tűzoltók gyorsan és minden akadály nélkül meg tudják közelíteni az épületet, adott esetben a létrás autóval a mentéshez elérjék az emeleti szinteket. A katasztrófavédelem felülvizsgálta a tűzoltósági felvonulási területeket, ennek alapján készültek el a mostani festések. A sárga csíkozással és a tűzoltóság felirattal ellátott területeken és azok mellett minden irányban tilos a megállás.

Ez alól a gyógyszertárhoz érkező szállítójárművek képeznek kivételt a rakodás idejére.

A gyógyszertár előtti részen a mentők is kijelölt megállóhelyet kaptak. A sárga csíkozással és a mentők felirattal ellátott területen és mellette minden irányban szigorúan tilos a megállás. A futárszolgálatok járműveinek új parkolóhelyeket alakítottak ki. A Sürgősségi Betegellátó Osztályt megkerülve, a hátsó udvar tűzvíz tárolója mellett két, Futár felirattal ellátott parkolóban állhatnak meg és itt vehetők át a kórházba érkező kisebb csomagok.

A kórház leírta, a következő napokban folyamatosan figyelni fogják, hogyan működik az új rendszer, amit szükség esetén módosíthatnak is. Minden betegüktől és dolgozójuktól együttműködést, megértést és türelmet kérnek, amíg az új rendszert megismerik és megtanulják.

Kiemelt kép forrása: Orosházi Kórház Facebook-oldala

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.