- hirdetés -

A kormánynak fontos a határ menti települések véleménye – ezzel a címmel tart Kontrát Károly, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese egyeztetést az ország határai mellett elterülő térségek vezetőinek Ömbölyben. Orosházát és Dél-Békést Oravecz Nóra, az Orosházi Kistérség Többcélú Társulásának elnöke képviseli. Az elnök a miniszterhelyettes elé tárja, Dél-Békés térségfejlesztési koncepcióját, és kéri annak támogatását.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ömböly határátkelő hely ad otthont annak az értekezésnek, amelyen a Belügyminisztérium jobban megismerheti Magyarország határ menti településeinek igényeit, gazdaságuk fellendítése és fejlesztéseik érdekében tett és tenni kívánt törekvéseiket. Az Orosházi Kistérség Többcélú Társulásának elnöke, Oravecz Nóra képviseli Dél-Békést az eszmecserén.

Az elnök elmondta, Dél-Békés számára kiemelt fontossággal bír a Dombegyház-Kisvarjas határátkelő átadása, amely hozzájárul a határ két oldalán elterülő térségek gazdaságának jelentős növeléséhez. Kiemelte, Orosháza, mint a megye legiparosodottabb települése az új határátkelő megnyitásából csak profitálhat, a Dinnyés-út megépítése újabb dimenziókat nyit a nemzetközi kapcsolatok terén. Hozzátette, ez ugyanúgy igaz a térség gazdáira is, akik ezer szállal kötődnek a régiót keresztül szelő országhatár mindkét oldalához. A konferenciát követően a Dél-békési települések vezetői számára beszámol Magyarország Kormányának tervezett intézkedéseiről.

Oravecz Nóra Simonka György országgyűlési képviselő felkérésére képviseli Dél-Békés érdekeit az egyeztetésen. Ennek oka, hogy a Dél-Békés Mentőcsoport részére több állami szervtől is érkezett felkérés, hogy a térség azon területein, ahol a koronavírus miatt több intézményt is be kellett zárni, haladéktalanul kezdjék meg a DISINFLEX 0,2 százalékos fertőtlenítő oldattal történő sterilizálást. Mint a szervezet önkénteseinek civil irányítója, kötelességének érzi, hogy ezen feladatának eleget tegyen a lakosság biztonságérzetének, nyugalmának és egészségének megőrzése érdekében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.