- hirdetés -

A koronavírus-járvány második hulláma elérte Magyarországot, Tótkomlóson is felütötte fejét a vírus. A Dél-Békés Mentőcsoport ismét elsőként lépett, hogy segítsen visszaszorítani a járvány további terjedését, és megkezdték a bezárt oktatási intézmények fertőtlenítését. A szervezet a vírus tavaszi berobbanásával már bizonyította, hogy gyorsan és hatékonyan képes fellépni ott, ahol a lakosságnak erre szüksége van.

Hétfőn nem nyitottak ki Tótkomlós oktatási intézményei, a pedagógusok és a dolgozók jelentős része karanténba került, miután a település egyik óvodájában megjelent a koronavírus. Többeknél is bebizonyosodott, hogy megfertőződtek a covid-19 vírussal. Oravecz Nórához, a Dél-Békés Mentőcsoport elnökéhez érkezett a kérés, hogy a szervezet lépjen fel a láthatatlan ellenséggel szemben, és végezze el a település oktatási intézményeinek átfogó fertőtlenítését. Az akcióról a mentőcsoport elnöke értesítette a település polgármesterét.
– Célunk, hogy a lehető leggyorsabban cselekedjünk. Ezalatt azt értem, hogy azokon a helyeken, ahol megjelent a vírus, haladéktalanul kezdjük meg a fertőtlenítéseket a lakosság védelme érdekében, melyről a lehető leggyorsabban tájékoztatást is adunk, ezzel megnyugtatva a polgártársainkat, jelezve, hogy a védekezés megkezdődött annak érdekében, hogy az élet minél hamarabb visszatérjen a megszokott, biztonságos medrébe. Elsősorban szüleink, nagyszüleink megnyugtatása érdekében kell közleményekkel, akár videós üzenetekkel bemutatnunk a védekezés formáját, hogy elkerüljük a tavasszal megtapasztalt pánikhelyzetet – nyilatkozta Oravecz Nóra.

Bánki András, a Békéscsabai Tankerületi Központ igazgatója megkeresésünkre elmondta, nem volt kérdés, hogy a Dél-Békés Mentőcsoporthoz fordul segítségért a tankerület.
– A tankerületi központ a Dél-Békés Mentőcsoport segítségét kérte, mivel szakavatott és hozzáértő emberekről van szó, akik rendelkeznek a megfelelő felszerelésekkel. Hétfőn elvégezték az iskolák külső, majd aznap este a tantermek és belső terek fertőtlenítését. Kedden a településen elvégzett kontaktkutatás után újabb fertőtlenítést végez a mentőcsoport. A Békéscsabai Tankerületi Központ vezetőjeként köszönöm a Dél-Békés Mentőcsoport immár nem első ízben történt segítségét – nyilatkozta Bánki András.

A mentőcsoport magánszemélyeknek, intézményeknek, önkormányzatoknak, civil egyesületeknek, egyházaknak osztott fertőtlenítőszert és védőfelszereléseket a koronavírus-járvány első hulláma idején, ez több, 145 ezer liter DISINFLEX 0,2 százalékos felület-fertőtlenítőszert jelent. A példaértékű, célravezető és gyors cselekvés is hozzájárult ahhoz, hogy a vírus szempontjából Békés megye számít az ország legkevésbé érintett területének.

A hétfőn elkezdett fertőtlenítésről a Dél-Békés Mentőcsoport hivatalos Facebook oldalán az alábbi videót tette közzé:

Tótkomlósi iskolákat fertőtlenített a DBMCS

A GYORS FELLÉPÉS ÉLETEKET MENTHET!▶️ Kattints ide videóink megtekintéséhez: https://del-bekesmentocsoport.hu/2020/09/07/a-dbmcs-a-tavaszi-veszelyhelyzet-idejen-elsok-kozott-lepett-es-eredmenyesen-vedekezett/?preview=trueHa baj van, összefogunk és segítünk!▶️ Kattints ide videóink megtekintéséhez: https://del-bekesmentocsoport.hu/2020/09/07/ha-baj-van-osszefogunk-es-segitunk/Most a második hullám felkészültebben éri az országot, de mi továbbra is a cselekvésben hiszünk!A DBMCS Facebook oldala:▶️ https://www.facebook.com/D%C3%A9l-B%C3%A9k%C3%A9s-Ment%C5%91csoport-148044535395063A Segítünk Dél-Békés információs weboldal elérhetősége:▶️ http://segitunkdelbekes.hu/Mottónk 7 éve változatlan:"MEGMENTENI MINDEN MEGMENTHETŐ ÉLETET!"A DBMCS a tavaszi veszélyhelyzet idején elsők között lépett és eredményesen védekezett!▶️ https://pestisracok.hu/hatalmas-egeszsegugyi-fejlesztesek-lesznek-bekes-megyeben/▶️ https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/soha-nem-latott-fejlesztes-valosulhat-meg-bekes-megyeben/zr6063x▶️ https://oroscafe.hu/2020/08/19/dbmcs-koronavirus-program-fejlesztes-ujraelesztes-oroshaza-oroshazi-hirek/A FEGYELEM ÉS AZ ÖSSZEFOGÁS A LEGJOBB PAJZS A VÍRUS ELLEN, TOVÁBBRA IS!▶️ https://del-bekesmentocsoport.hu/wp-content/uploads/2020/08/N%C3%B3ri-4-1024×791.jpgNe felejtsük el, a legsikeresebben az egész országban mi védekeztünk. Ezért a változtatásoknál legyünk óvatosak, nehogy rosszabb helyzetbe kerüljünk, mint amit eddig sikerült elérnünk!Közös érdekünk a járvány lassítása. Tavasszal már megmutattuk mit tudunk elérni, ha összefogunk. Most is erre van szükség!Vigyázzunk egymásra, segítsük egymást!

Közzétette: Dél-Békés Mentőcsoport – 2020. szeptember 7., hétfő

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.