- hirdetés -

Sorozatunk ezen a hétfőn is robog tovább. Célja, hogy ötletet adjon filmnézéshez, zenehallgatáshoz, olvasáshoz, illetve segítsen eldönteni, hol és mit együnk legközelebb. Hétről-hétre ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a bátor jelentkezőknek. A ti ajánlataitok következnek. Ezúttal Király Olga árulta el nekünk, mi az ő ötöse.

Melyik a kedvenc könyve?

– Az összes Szabó Magda könyvet szeretem, de az abszolút favorit nálam Az ajtó. Ez egy önéletrajzi ihletésű regény, melynek főszereplői az írónő és a házvezetőnője, Szeredás Emerenc. Valójában az ő kapcsolatukat mutatja be a mű. Emerenc egy karakán és nagyon erős természetű nő, aki saját maga határozza meg még azt is, milyen házimunkát hajlandó elvégezni Magdáéknál. Titkolózik a saját életével kapcsolatban, nagyon keveset árul el magáról, mint magánemberről. A regényben nyomon követhetjük, hogyan válik a munkaadó és a munkavállaló kapcsolata barátsággá. Ami nagyon megragadott ebben a könyvben, az maga Emerenc személyisége. Az, hogy nő létére ennyire erős, magabiztos és határozott tudott maradni minden helyzetben. Már többször is elolvastam a regényt, és szívből ajánlom mindenkinek. Igaz, a vége szomorú, de ettől függetlenül mindenképp megér egy olvasást.

Melyik a kedvenc filmje?

– Nagyon szeretem a Marvel filmeket. Ha egyet választhatok, akkor az Amerika kapitány: Polgárháborúra szavazok. A karantén ideje alatt kezdtem el nézni ezeket a filmeket. Valójában a színészek alapján választottam ki, melyik legyen a következő, amit letöltök. Korábban láttam egy Benedict Cumberbatch mozit, és nagyon megtetszett a színész játéka. Így találtam rá az ajánlott filmre, melyben ő játssza Doctor Strange figuráját. Ez nem egy túlságosan elgondolkodtató film, inkább azt mondanám rá, hogy szórakoztató. Ami viszont nagyon példaértékű benne, hogy mennyire ki tudnak állni egymásért a szereplők. Ha valami baj van, összefognak. Emellett nagyon tetszik ezeknek a filmeknek humora is, nem beszélve a látványvilágukról.

Ezen a héten Király Olga árulta el nekünk, mi az ő ötöse (Fotó: Horváth Bence)

Melyik a kedvenc sorozata?

– A Sherlock a kedvenc sorozatom, ebben is Benedict Cumberbatch a főszereplő. Valójában ez a modern korba ültetett Sherlock Holmes történet. Ő egy olyan figura a filmben, aki nagyon magának való, és nehezen tud megnyilvánulni a társas kapcsolataiban. Segíti a rendőrség munkáját, de nem tudja megjegyezni a főnyomozó nevét, pedig évekig dolgoznak együtt. Ez a sorozat nemcsak a rejtélyes történeteket mutatja be, hanem az ő személyiségét és kapcsolatait is. Ami nagyon megragadott benne, hogy ez a zárkózott ember végtelenül tud ragaszkodni a barátaihoz. Egyébként utánaolvastam, és azt találtam, hogy Sherlock ebben a sorozatban enyhe Aspergeres tüneteket mutat.

Ki a kedvenc zenei előadója?

– A kedvencem Sting. A The Police sem volt rossz, de sokkal jobban szeretem azokat a számokat, melyeket önálló előadóként készített és adott elő. Főiskolás koromban voltam egyszer egy Kapcsolat koncerten a Hősök terén. Rengetegen voltunk, hatalmas élmény volt. Megvan az önéletrajzi könyve is. Igazából minden számát szeretem, de a Desert Rose nálam a number one. Az volt a csengőhangom és az ébresztőm is egy időben.

Hol és mit eszik a legszívesebben?

– Nagyon szeretem a Mandula éttermet. Nemcsak azért, mert jól főznek, hanem mert nagyon kedvesek a kiszolgálók is. Mikor bemegyek, a nevemen szólítanak, és azt is tudják, a betegségem miatt mit ehetek meg az aznapi választékból. A kedvencem a baconba göngyölt, kapros juhtúróval töltött csirkemell steak burgonyával és sajtmártással. Az valami mennyei.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.