- hirdetés -

Hagyomány a Békés Megyei Lovas Szövetségnél, hogy a szeptemberi, gerendási versenyen avatnak bajnokot egy, vagy több szakágban.

A szombati nagyszabású fogathajtó versenyre három megyéből érkeztek a résztvevők. Mintegy ötven fogat állt a startvonalhoz, köztük az Orosházi Lovas Egyesület versenyzői. Délelőtt és kora délután egy nagyon nehéz vonalvezetésű pályával és az órával küzdöttek az akadályhajtás résztvevői, C és D kategóriában.

Délután hibaidős akadályhajtást izgulhatott végig a szépszámú gerendási közönség. A versenyek izgalmai közt Sasvári Sándor musical összeállítása és Zsákai László látványos díjlovas bemutatója kínált másféle szórakozást.

A három versenyszám után hirdették ki az egyesfogatok és a póni kettesfogatok megyei összetett versenyének eredményeit. Az egyeseknél Madar Dániel, a póni kettesfogat kategóriában pedig legnagyobb örömünkre Németh Béla Balázs, az Orosházi Lovas Egyesület versenyzője lett a bajnok. A díjakat a megyei szövetség elnöke Janesz János és Fábián Katalin elnökségi tag adta át a legjobbaknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.