- hirdetés -

Varsandán Milán is tevékeny részese volt csapata, a Gyöngyös első európai kupamérkőzésén aratott fölényes győzelmének. A Butel Skopje elleni 13 gólos sikerből 5 találattal vette ki a részét, így magabiztosan várja a következő találkozókat.

A harmadik helyen állt az élvonalbeli kézilabda bajnokság 2019/2020-as idényében a Gyöngyös csapata, amikor a koronavírus helyzet miatt lezárták a bajnokságot. Az orosházi születésű Varsandán Milán 18 bajnokin szerzett 56 góljával csapata házi góllövőlistájának harmadik helyén állt.

– A bajnokság lezárása és egyik pillanatról a másikra az életünk teljes megváltozása nehéz feladat elé állított minket is. A harmadik helyen álltunk, amikor már csak a tavaszi szezon fele volt hátra. Sajnálom, hogy nem a pályán dőlt el a 2019/2020-as bajnokság – nyilatkozta a balszélső poszton kézilabdázó játékos.

5 góllal vette ki a részét klubja nemzetközi kupamérkőzéséből (Fotó: gykk.hu)

Elmondta, a hosszabb szünetben mind fejben, mind fizikálisan próbálták először kipihenni magukat, majd megkezdeni a felkészülést a következő szezonra. A bizonytalanság miatt több nehezítő körülménnyel is szembesültek, de nagyon várták már a rajtot, hogy a bajnoki mérkőzések mellett a nemzetközi porondon is megkezdődjenek a küzdelmek.

A gyöngyösiek ugyanis az EHF Kupáról EHF Európa Ligára keresztelt második számú nemzetközi kupasorozatban voltak érdekeltek, ahol egy macedón ellenfél, a Butel Skopje várt rájuk az első fordulóban. A továbbjutást azonban már az első mérkőzésen eldöntötték, a 34-21-es sikerből öt góllal vette ki a részét. A visszavágón ugyan egygólos vereséget szenvedtek, de így is magabiztosan várhatják következő ellenfelüket.

A következő mérkőzésen épp szülővárosa csapata ellen léphet pályára (Fotó: gykk.hu)

– Örülök, hogy jó játékkal már az első meccs alapján továbbjutónak érezhettük magunkat, hiszen nagyon sokat dolgoztunk érte. A meccs előtt nehéz volt esélyeket latolgatni, de úgy éreztem, nagyon koncentráltan játszottunk. A továbbjutás után pedig várjuk a bajnoki rajtot, éppen szülővárosom csapata, az OFKSE ellen – mondta Milán.

Célja, hogy egyénileg is a legjobbját nyújtsa az előtte álló szezonban. Ezért nap, mint nap igyekszik mindent megtenni továbbra is, kíváncsian várva, hogy ez idén mire lesz elég.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.