- hirdetés -

Fél év után újabb tétmeccset játszottak az orosházi férfi kézilabdázók. A szezonnyitó találkozón a bajnoki címre pályázó MOL-Pick Szeged együttese látogatott az Eötvös-csarnokba.

A koronavírus-járvány miatt lefújt előző bajnokságban éppen a Tisza-partiak vendégeként léptek volna pályára Lele Ákosék. A járványügyi helyzet azóta ugyan mérséklődött, de továbbra is szigorú szabályokat betartva lehet csak mérkőzéseket rendezni. Éppen ezért csupán 200 belépőjegyet értékesített az Orosházi FKSE.

Orosházi FKSE-Linamar – MOL-Pick Szeged 22-39 (11-17)
K&H férfi kézilabda liga, I. forduló, Orosháza, 347 néző.
Vezette: Bujdosó Máté, Horváth Viktor.

Orosháza:
Özmusul 1 – Kiss 1, Peskov 2, Tóth 4, Lele 1, Ushal 3, Németh 3/1. Cserék: Majdán, Varga (kapusok), Kancel, Sakic 1, Döme 5, Lászlai 1, Bella, Pásztor, Csányi, . Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Szeged:
Alilovic – Radivojevics 5/3, Henigman 5, Bánhidi 3, Källman 4, Bodó 2, Bombac 2. Cserék: Mikler (kapus), Kaspárek 5, Canellas 3/2, Mackovsek 4, Gaber 1, Zsitnyikov 2, Kecskés 1, Rea, Rosta 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 8, ill. 8 perc. Hétméteres: 2/1, ill. 6/5.

Öt percet kellett várni az első hazai találatra, Peskov passzából Lele volt eredményes. Nem igazán találta az ellenszerét a nyitott szegedi védelemnek az orosházi csapat, míg a vendégek könnyedén szerezték a gólokat (6. perc 1-4).

Fotó: Horváth Bence

A hazaiak mestere, Ratko Djurkovic a 10. percben kért időt, és bár a helyzeteket könnyebben alakították ki ezután, de a kapuban Alilovic több alkalommal is megakadályozta a gólszerzést (15. perc 5-9).

Már hat gól is volt a két csapat közötti különbség, de ekkor a Szeged több labdát is elszórt, ezt kihasználva három gyors gólt szereztek Németh Lászlóék. Emiatt kért időt a 23. percben 8-12-nél Juan Carlos Pastor, aki egyáltalán nem volt elégedett csapata teljesítményével. A szünetig hátralévő időben jól tartotta magát az OFKSE, még Özmusul is betalált a szegedi kapuba. A félidő utolsó perceiben azonban pillanatok alatt hatgólos előnyt alakított ki a MOL-Pick Szeged (11-17).

A szünet után tovább növelte az előnyét a vendég alakulat. A 38. percben kettős emberelőnyben játszhatott az OFKSE. Előbb Radivojevicset küldték ki a játékvezetők, miután a büntetővonalról fejbe lőtte az orosházi kapust, majd a fiatal Kecskés is kétperces kiállítást kapott. A zöld-sárgák hátránya ennek ellenére nem csökkent (40. perc 14-23).

A második játékrész közepén érezhetően fáradtak voltak már az orosházi játékosok. A különbség pedig csak egyre nőtt a két gárda között, amiről többek között a magyar válogatott hálóőr, Mikler Roland gondoskodott (47.perc 17-29). A végéig sem csökkent az OFKSE hátránya, 22-39-nél fújták le a találkozót.

Mestermérleg

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged edzője: Úgy gondolom, hogy jól védekeztünk az egész meccsen. Volt lehetőségünk ellépni, de sokat hibáztunk és az Orosháza visszajött a meccsbe. Ebben közrejátszott az is, hogy többet kellett cserélnünk, mert csak egy balkezes lövőnk van és oda kell figyelni a játékperceire. Támadásban fejlődnünk kell. Amikor jó ritmust diktáltunk egyszerű gólhelyezeteket tudtunk teremteni és jól is játszottunk.

Kecskés Dániel, a MOL-Pick Szeged játékosa: Ez volt az első NB I-es mérkőzésem és eszméletlenül élveztem. Minden másodpercben igyekeztem hajtani, hogy minél több játéklehetőséghez jussak a továbbiakban.

Ratko Djurkovic, az OFKSE vezetőedzője: Az első félidőben elég jól tartottuk a lépést a szegediekkel. A második félidőben viszont egy másik csapat érkezett ki a pályára, megváltozott a hozzáállásunk is. Kulcsjátékosaimat muszáj pihentetni, a cserék pedig úgy játszottak, ahogy nem szabad. A második félidővel egyáltalán nem vagyok elégedett.

Németh László, az OFKSE csapatkapitánya: Gratulálok a Szegednek, nyilván papírforma eredmény született. Mindig örülünk, amikor ilyen szintű csapatok ellen tudunk pályára lépni. Az első félidőben sikerült olykor meglepnünk az ellenfelet. A bajnokság lebonyolítása miatt, ez a szerda-szombat ritmus veszélyes, mindenkire szükség van a 16-os keretben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.