- hirdetés -

Mit tudunk magunkkal kezdeni egy zárt szobában, egy karanténhelyzet kellős közepén, amikor meg kell oldani feladatainkat? Erre a kérdésre keresték a megoldást a békéscsabai Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium 9 és 10. évfolyamos diákjai, akiknek fotóit nemrég a Csabagyöngye Kulturális Központban állították ki.

A Karanténfotó című kiállítás így az online oktatásban részt vevő diákok műveiből állt össze, a művek az otthon maradó és otthonról tanuló diákok lelkiállapotát idézik fel, azt, ahogy feldolgozták a karanténidőszakot. Imre György fotóművész elmondta, többféleképpen, így önarcképekkel, riportképekkel is megmutatkozik a diákok érzelemvilága, mindez kommunikációs nyelvekre levetítve.

Fotó: OVTV

A kulturális központ először 2017-ben került kapcsolatba az iparművészeti tagozattal, a szürrealizmus születésének századik évfordulóját ünnepelve. Akkor egy nagyszabású divatbemutatóval egybekötött kiállításon mutathatták meg a szürrealizmus inspirálta alkotásaikat.

A megnyitón kiemelték a kiállító diákok szakmai kommunikációját, melynek köszönhetően képesek voltak alkalmazkodni a helyzethez, hogy ilyen különleges módon kommunikáltak a külvilággal. Ezt követően a diákok és a rendezvény vendégei érdeklődve tekintették meg a kiállított képeket, melyek még szeptember 28-ig lesznek láthatóak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.