- hirdetés -

Marad a telefonos gyógyszerfelírás lehetősége – jelentette be Kásler Miklós közösségi oldalán. Mint írja, jogszabály változtatásokat kezdeményez annak érdekében, hogy az orvosok és betegek biztonságát a járványhelyzetben is támogató telefonon történő gyógyszerfelírás a továbbiakban is elérhető maradjon.

A bejegyzésből kiderül, hogy a járványügyi veszélyhelyzet elmúltával, az egészségügyi kormányzat tervei szerint szeptembertől ezt a rendkívüli intézkedést kivezették volna. A koronavírus-járvány azonban felülírta az előzetes számításokat, így az emberek kéréseit is meghallgatva, a gyakorlat megőrzése mellett határoztak. „Jelenleg a vonatkozó jogszabályok módosításának előkészítése zajlik annak érdekében, hogy megteremtsük a telefonon keresztül történő gyógyszerfelírás lehetőségének megőrzését a továbbiakban is.” – fogalmazott a miniszter.

Felhívja a figyelmet, hogy az intézkedés is azt mutatja, a járványveszély nem múlt el, a vírus itt van közöttünk. Éppen ezért továbbra is indokolt a fegyelmezettség és az ajánlások betartása.

(Kiemelt kép forrás: sipo.hu)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.