- hirdetés -

Radikális lépéssel reagált a kormány a koronavírus egyre intenzívebb terjedésére, melynek értelmében ismét lezárják a magyar határokat. Szeptembertől külföldiek nem léphetnek be az országba, a hazatérő magyaroknak 14 napra karanténba kell menni vagy két koronavírustesztet végeztetni.

Visszatérnek a járvány első hulláma idején alkalmazott szabályok: Szeptember 1-től külföldi állampolgár csak indokolt esetben léphet be Magyarországra szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. A külföldről hazatérő magyar állampolgároknak 14 napig karanténba kell menniük vagy 48 óra alatt kell két negatív tesztet produkálniuk, a kiutazás ellenben nem lesz korlátozva.

Ismét lezárják a magyar határokat, a külföldről hazaérkezőknek karanténba kell vonulniuk vagy negatív tesztet felmutatni (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A külföldről hazaérkezők esetében az állam nem finanszírozza a tesztek árát, míg a kontaktkutatás során képbe kerülőknek igen. Két színkód lesz, minden vörös és Magyarország zöld lesz. A külföldről hazaérkezők esetében csak Magyarországon elvégzett tesztet fogadnak el – derült ki az augusztus 28-i kormányinfón.

A tervek szerint az iskolai oktatás az eddigi terveknek megfelelően rendesen elkezdődik, a belföldi osztálykirándulásokat egyedi mérlegelés alapján meg lehet majd tartani. Vásárlási- és kijárási korlátozásokat nem fognak újra bevezetni, azonban a maszkviselést várhatóan még szigorúbban ellenőrzik majd országszerte.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.