- hirdetés -

Immár 61 éve, hogy először teniszütőt ragadtak Gyulán és megrendezték a Dr. Komjátszeghy Endre Emlékversenyt. Idén, a rendkívüli helyzet ellenére sem volt ez másként, az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők. Juhos Tibor magabiztos játékkal jutott be a döntőbe, ahol a tavalyi nyertest legyőzve szerezte meg a vándorserleget.

Hétvégén az egyik legrangosabb teniszversenyt rendezték meg Gyulán. A Dr. Komjátszeghy Endre Emlékversenyre az ország minden pontjáról érkeztek játékosok. Orosházi szempontból azonban Juhos Tibor szereplése ígérkezett a legizgalmasabbnak. A fiatal játékos ráadásul kiváló teljesítményt nyújtott és meg sem állt a férfi másodosztályú kategória döntőjéig, ahol ráadásul a verseny tavalyi győztese várt rá.

A verseny tavalyi győztesét is legyőzve nyerte el a vándorserleget Juhos Tibor (Fotó: TSZSK)

Ez azonban egyáltalán nem zavarta meg, az utolsó mérkőzésen is a rá jellemző, magabiztos játékkal rukkolt elő és nyerte meg 6-4, 6-1-re a mérkőzést és ezzel a vándorserleget.
– Igazából nem bíztam az elején 100 százalékig a végső győzelemben, annak ellenére sem, hogy jól ment a játék, mivel rajtam kívül három másik kiemelt egytől egyig nagyon képzett és jó játékos, akik ráadásul a ranglistán is jóval előttem vannak – méltatta ellenfeleit.

Ennek ellenére mint mondta, az elődöntőig mindenképpen el szeretett volna jutni, ami gond nélkül sikerült, majd a legjobb négy között már kétórás mérkőzés várt rá.

Elsődleges célja az elődöntő volt, azt kétórás meccsen teljesítette, a döntőben 6-4, 6-1-re nyert (Fotó: TSZSK)

– Ott éreztem először azt, hogy most már végigcsinálom, a döntő már ebből a szempontból egyszerűbb mérkőzés volt. Igazából egy hatalmas sikernek, az idei év egyik legfontosabb tornagyőzelmének élem meg, főleg a verseny múltjára, valamint arra gondolva, hogy kik nyerték meg előttem. Megtisztelő, hogy az én nevem is felkerülhet az övék mellé a vándorserlegre – nyilatkozta.

Részletes eredmények:
Férfi egyéni (F2):

1. Juhos Tibor
2. Dobák Bálint (Budapest)
3. Lovász Zoltán (Gyula) és Nagy Attila (Városmajor)

Férfi egyéni (F3):
1. Ruzsity Dávid (Szeged)
2. Kisszöllősi-Szántó Krisztián (Budapest)
3. dr. Szentkirályi Péter (Debrecen) és Lovász Zoltán (Gyula)

Férfi páros:
1. Kincses Bence – Kutasi Bence (Gyula)
2. Nagy Attila – Kisszöllősi-Szántó Krisztián (Városmajor – Budapest )
3. dr. Szentkirályi Péter – Szilágyi Bence (Debrecen) és Dobák Bálint – Dobák Tamás (Budapest)

Női egyéni:
1. Beer Jázmin Rebeka (Sarkad)
2. Juhász Dorisz (Sarkad)
3. Mikó Anita (Debrecen)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.