- hirdetés -

Hat csapat részvételével nívos ifjúsági felkészülési tornát szervezett az ONKC. Az orosházi fiatal kézilabdázók a második helyen végeztek.

Régi hagyománya van már az orosházi kupának, ezúttal változás, hogy nyolc csapat helyett, csupán hat gárda részvételével zajlottak a küzdelmek. A K. Szeged SE, a Gárdony-Pázmánd, a Hajdúnánás SK, a Mohács TE, valamint a Vasas SC együttesei látogattak el a hosszú hétvégére Orosházára.

– Klubunk mindig nagy gondossággal, komoly energiát fordítva igyekszik megszervezni a felkészülési tornákat. Talán ennek is köszönhető, hogy szívesen járnak Orosházára a csapatok. Annál jobb visszajelzés talán nem is kell, hogy a jelenlévő klubok évek óta visszatérő vendégként üdvözölhetünk – fogalmazott Szöllősi Béla utánpótlás technikai vezető, a felkészülési torna szervezője.

Két hármas csoportban dőlt el, hogy ki játszik a vasárnapi helyosztókon. A mieink a K. Szeged SE gárdájával, valamint a Moháccsal kerültek egy csoportba.

A hazaiak 29-29-es döntetlennel indították a tornát a KSZSE ellen, majd 24-21-es sikert arattak a Moháccsal szemben, ez azt jelentette, hogy vasárnap a döntőben léptek újra pályára. Megismétlődött a tavalyi finálé, hiszen most is a Vasas SC volt az OXXO Energy Orosházi NKC ellenfele. Az ONKC ugyan küzdött végig, de a jóval nagyobb játékerőt képviselő budapestiekkel szemben nem volt esélyük és 33-20-as vereséget szenvedtek.

– A felkészülés utolsó periódusában vagyunk, a torna megmutatta a még jelenlévő hiányosságainkat, amiket pótolnunk kell. Azt gondolom, hogy a második hely reális volt. Küzdöttek a lányok, de van még a csapatban ennél több is. Bízom benne, hogy tanulunk a hibáinkból és sikerül fejlődnünk támadásban és védekezésben a másfél hét múlva kezdődő bajnokságig – értékelt az ifjúsági csapat trénere, Harsányi Viktor a torna végén.

Az OXXO Energy Ifjúsági Kupa végeredménye:

  1. Vasas SC
  2. OXXO Energy Orosházi NKC
  3. Hajdúnánás SK
  4. Mohács TE
  5. Gárdony-Pázmánd NK
  6. K. Szeged SE

Különdíjasok:

A legtechnikásabb játékos: Pasqualetti Tímea (Vasas SC)
A legjobb kapus: Hadas Panna (Hajdúnánás SK)
A gólkirálynő: Gabnai Alexanda (OXXO Energy Orosházi NKC)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.