- hirdetés -

A kórház új szemészeti mikroszkópjával az orvosok élesebb képet kapnak műtét közben, de a fényerő is állítható a páciens kényelme, valamint a hatékonyabb, biztonságosabb beavatkozás érdekében.

Az intézmény Facebook-oldalán leírja, hogy a Zeiss OPMI Lumera 300 operációs mikroszkóp az egyik legjobb eszköznek számít kategóriájában, a kórházban immár ezzel végzik a szemlencse operációkat.

– Az egyik legfontosabb célunk, hogy a kórházi eszközparkot a lehetőségek szerint fejlesszük. Az Egynapos Szemészeti Részlegen az elmúlt években folyamatosan cseréltük a műszereket, ez a mostani, közel 15 millió forint értékű mikroszkóp pedig újabb nagy minőségi előrelépést jelent a betegbiztonság és a műtéti hatékonyság szempontjából – ismertette a részleteket dr. Duray Gergő főigazgató.

Dr. Gyenes Ágota, a kórház szemészeti részlegének vezető főorvosa a legfontosabb különbségeket ismertette.
– A korábbi műtéti mikroszkóp is kiváló volt, de az új darabnak rendkívül jó a mélységélessége, a halogén fény emellett biztonságosabbá teszi a műtéti eljárást. A páciensek számára is előnyösebb, hiszen műtét közben a fény erősségét is tudjuk állítani, ami így kevésbé lehet számukra zavaró – fogalmazott.

Elmondta, az új berendezés üzembe helyezésével a műtéti személyzet munkája is megváltozott, akik mostantól egy kivetítőn, monitoron keresztül figyelhetik, hol tart az orvos az operációban. Ezt látva akár már külön kérés nélkül is adhatják a szükséges eszközt, készíthetik elő a következő fázist, ami még gyorsabbá és hatékonyabbá teszi az operációt.

A rendszer emellett képes a teljes műtéti eljárás rögzítésére. Ez kiváló alapanyagot és lehetőségeket biztosít a tanulásra, a fiatal orvosok oktatására vagy akár a vitás esetek eldöntésére, hiszen felvételek így bármikor visszanézhetők.

Kiemelt kép: Dr. Gyenes Ágota, az Egynapos Szemészeti Részleg részlegvezető főorvosa az új mikroszkóppal (Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.